Кадърът на „Рилецо“ Адриян Секулов напусна „Евро 2016“ в Гърция с 22 точки

Filed under: Спорт |

 

 139-15-02-Adrian Sekulov

Адриян Секулов

Звездата на гарда на „Рилски спортист“ Адриян Секулов изгря за пореден път на европейското първенство (дивизия B) в гръцкия град Халкида. Младокът записа внушителните 22 точки след влизането си в игра, но неговите усилия стигнаха само за почетна загуба на младежите срещу скромния тим на Армения – 61:65.

Така, с 3 победи и 4 поражения, селекцията на Божидар Гьорев напуска шампионата на незавидната 18-а позиция. Зад „трикольорите“ са само отборите на Албания, Естония и Косово.

Секулов надипли 100-процентов актив от зоната за 2 точки (5/5), а в допълнение добави и 4 тройки от 8 опита (50 %). Тези изяви му спомогнаха да достигне до най-висок КПД за своя отбор (18 пункта), въпреки че започна изненадващо мача от пейката.

Първенството в южната ни съседка бе и последната изява на Адриян през лятото. Той вече е в заслужена почивка до края на следващия месец, когато ще се събере със съотборниците си от „Рилски спортист“ за началото на новия сезон в Националната баскетболна лига.

Шампион в надпреварата изненадващо стана Черна гора, сразила в епичен сблъсък на финала Исландия – 78:76. Третото място пък стана притежание на домакините от Гърция, надвили в малкия финал Хърватия след 73:67.

Spread the love