В „Рилски спортист“ търсят нападател, старшията Петър Аджов се видя в чудо

Filed under: Самоков |

 

 140-14-02-Novi glavobolia..

Нови главоболия се струпаха върху главата на Пепи Аджов

От липса на нападатели се оплака старши треньорът на „Рилски спортист“ Петър Аджов след контролата с „Велбъжд“, в която подопечните му стигнаха само до 0:0 на ст. „Искър“.

„Не разполагаме с нито един класически нападател поради една или друга причина. Затова съм принуден да пускам халф на мястото на нападателя. Просто нямам друг избор, в момента сме в безизходица“, притеснен бе специалистът.

В първата проверка с „Марек“ на върха на атаката Аджов пусна полузащитника Йоакин Ръсовски (който се разписа за крайното 1:1), а в спаринга с кюстендилци схемата се повтори, но в предни позиции бе пуснат и Иван Гемеджиев, който по презумпция е класическо крило.

През пролетта „Рилецо“ разполагаше с типичен таран – Петко Петков. Опция за офанзивната мощ бе и Георги Митров, но в момента и двамата са далеч от отбора.

За предстоящия сблъсък с „Беласица“ в събота Петър Аджов отново ще трябва да умува вариант с Ръсовски най-отпред, а решение е и използването на капитана Васил Киров в центъра на атаката.

В същото време стана ясно, че централният защитник Христо Митев ще пропусне и мача с „Бела“. Причината е, че юношата на „Верея“ продължава да се лекува с нагревки заради скорошната си травма в областта на адукторите. В негово отсъствие централната двойка в ариергарда ще бъде оформена от тандема Виктор Колев – Виктор Младенов. Двамата бяха безупречни срещу „Марек“.

Spread the love