Читателите ни пишат: Хотелът на шефа на ГЕРБ – Гоце Делчев, Д. Гамишев любимо място за почивка на депутатката Савеклиева, в Лещен е утвърден европроект за къщи за гости на фирмата на снаха му – “Гамихолидей” с пасив от 116 000 лв.

Filed under: Благоевград,Гоце Делчев |

Как единици се сдобиват с европари по програми, при положение, че в много села в региона почти няма останали жители, питат хората

141-01-02 513_n-300x225 copy

Димитър Гамишев (с бялата блуза вляво) по време на празник със свой приятел в хотела си в с. Лещен

141-01-02 Лещенски рай copy

Хотелът в Лещен

Депутатката от ГЕРБ – Благоевград Даниела Савеклиева е ВИП гост в хотела на новия ГЕРБ председател на Гоце Делчев – Димитър Гамишев в село Лещен, написаха читатели на вестника на редакционната поща. Според твърденията им тя отсяда там почти всеки уикенд в компанията на свои близки и приятели. Въпросният хотел е построен с финансиране по европейска програма преди няколко години, а мястото е наследствен имот на Гамишев, чиято фамилия е с корени от селото, са коментарите на читателите. Хотелът  „Лещенски рай” официално се води на името на неговата съпруга, която го менажира с помощта на Димитър Гамишев, твърдят хората на редакционните телефони. В Гоцеделчевско се питат как единици се сдобиват с европари по програми, при положение, че във въпросните региони почти няма останали жители. За това говори и фактът, че община Гърмен е рекордьор по усвояване на европари.

На нейната територия са реализирани цели 52 проекта. По каква причина голяма част от тях са изпълнени в тотално неизвестни села, в които общият брой на жителите е толкова скромен, че те не биха могли да стигнат дори за обслужващ персонал в тези къщи, питат хората в Гоцеделчевско. Най-парадоксалният случай е от село Гостун, където някой е получил европари за ремонт на съществуваща вече сграда, звъняха на редакцонните телефони жители на Гоце Делчев. Справка в информационния портал за броя на жителите показва, че в село Гостун живеят… 39 човека. Още по-парадоксален е фактът, че в другото село – Лещен, където се намира хотелът на фамилия Гамишеви, жителите са само четирима, а утвърдените проекти за къщи – 14 на брой. Единият от тях е именно на фирма “Гамихолидей” на аптекарката Ангелина Гамишева, която се оказва снаха на Димитър Гамишев. Тя е жена на неговия брат Костадин, който пък е полицай и като служител на МВР не може да води търговска дейност. И на 100 процента той не се занимава абсолютно с никаква подобна дейност, а негови роднини или доверени приятели. Няма нито едно доказателсво, че той прави бизнес, но законът позволява това да правят негови роднини и близки. Според описанието на проекта става дума за изграждането не на една, а на няколко„къщи“ за гости. От последния публикуван финансов отчет на тази фирма пък става ясно, че европарите са били усвоени през следващата година, а до 2013-а пасивът, който е натрупала, вече е 116 хил. лева.

Димитър Гамишев вчера не пожела да разговаря по темата с наш репортер. Когато се свързахме с него по телефона, той заяви, че всъщност не говорим с него и побърза да прекъсне разговора с нас. От офиса на ГЕРБ в Гоце Делчев пък заявиха, че своевременно ще го информират, че е търсен от екипа ни и ще върне обратно обаждане. След като и те разбраха всъщност за какво го търсим, любезно отвърнаха, че шефът им едва ли ще бъде впечатлен от твърденията на хората срещу него, тъй като по думите на служителя в офиса „това не било за първи път”. Малко след това пред свой близък приятел Димитър Гамишев пък уточнил, че компроматите срещу него са стара история, която той отдавна бил забравил, след като я коментирал надълго и широко преди време. Депутатката Даниела Савеклиева също не отговори на повикванията си по телефона, според приближени до нея тя е в отпуск и извън страната, Савеклиева изневери на традицията да отдъхва в Лещен, като предпочете хотел в чужбина.

141-01-02 _876972 copy

Даниела Савеклиева е сред честите гости на хотела на фамилия Гамишеви

141-01-02-Димитър Гамишев copy

 

Spread the love