Знаменоската ни за олимпиадата в Рио – с две висши образования от ЮЗУ – Благоевград

Filed under: Благоевград,Спорт |

 

142-15-02-Ivet Lalova

Ивет Лалова

Шампионката ни в спринтовите дисциплини Ивет Лалова е възпитаничка на ЮЗУ „Неофит Рилски“ в Благоевград и има две висши образования. Както писахме вчера, Ивет Лалова ще бъде знаменоската на България по време на тържественото откриване на Олимпийските игри следващия петък в Рио де Жанейро. Решението бе взето по предложение на председателката на БОК Стефка Костадинова, съгласувано с оперативния щаб на нашата делегация.

Малко известен факт е, че освен като велик спортист тя е и пример за подражание и с факта, че има две висши образования. Лалова е възпитаничка на ЮЗУ „Неофит Рилски“ в Благевград. Освен специалност „Физическо възпитание и спорт“ тя е завършила и право в най-голямото учебно заведение в Югозападна България.

За Ивет това ще бъде четвърта поредна олимпиада, като при всичките си участия досега от Атина 2004 насам стига поне до полуфинал. Най-силното й представяне бе в Атина, когато се нареди 4-та на 100 м и 5-а на 200 м. Европейска шампионка на 100 м на открито от Хелзинки 2012 и със злато в зала на 200 м от Мадрид 2005, с две титли от еврошампионата при девойките от Тампере 2003 г.

Spread the love