Баскетболният „Рилски спортист“ стартира подготовка на 8 август с едва 7 играчи

Filed under: Спорт |

Очаква се до края на седмицата ръководството да обяви още 2-3 попълнения

144-15-01-Yordan Bozov № 14 shte se zapoznae..

Необичайно рано ще започне лятната си подготовка баскетболният „Рилски спортист“. По традиция първият лагер на самоковци през последните години бе в края на август, но сега за първи път от много време насам сборът е изтеглен с 20-ина дни по-рано.

Капитанът Йордан Бозов и съотборниците му ще проведат първото си занимание още следващия понеделник (8 август) в прохладната „Арена Самоков“, като основната причина за това е участието на отбора в новосъздадената Шампионска лига. Първите сблъсъци с беларуския гранд „Цмоки“ (Минск) са на 27 септември, а дотогава съставът в голяма степен би трябвало да бъде обигран.

На този етап „Рилецо“ разполага със само 7 играчи – Адриян Секулов, Любомир Киров, Златин Георгиев-Голди, Дарин Иванов, Йордан Бозов, Георги Бързаков и новото попълнение Ненад Делич. Николай Стоянов пък е с националния отбор и ще се присъедини по-късно към тима.

Очакванията са до края на седмицата ръководството да обяви още поне 2-3 попълнения. Успоредно с това спортният директор Росен Барчовски и изпълнителният шеф Борислав Чилингиров продължават да уточняват пълната програма на подготовката и съперниците за предстоящите контроли.

 

На снимката: Йордан Бозов (№14) ще се запознае с новите си съотборници в близките дни.

 

Spread the love