Пребиха във Видин републикански шампион по кану-каяк

Filed under: България |

Момчето е с комоцио, травма на челюста и охлузвания по лицето

Sportist

Републиканският шампион по кану-каяк е в болница след побой в центъра на Видин. Момчето е с комоцио, травма на  челюста и охлузвания по лицето.

Участник в олимпийски игри и многократен шампион на България по гребане на кану-каяк., днес Борис лежи в болница, защото в събота срещу неделя той и брат му са били нападнати. Момчетата се прибирали от дискотеката и спрели да си купят закуски.

„След което бяхме връхлетени от група роми, които преди това влязоха в словесна битка с нас. Имаше изказвания като: „Хайде да ги бием тези българи”, разказва Борис Недялков.

Думите обаче били само началото на конфликта.

„Опитахме се да потушим по нормален и цивилизован начин проблема, но не успяхме, за съжаление, и един от тях нападна брат ми. Аз тръгнах да го защитавам и бях ударен с предмет по главата”, разказва Борис Недялков. Тогава той губи съзнание, но добре си спомня, че биячите били петима.

„Преди да изгубя съзнание, мисля, че всички бяха върху мен”, разказва Борис.

Побоят е станал пред заведение за бързо хранене, което се намира само на 50 метра от полицията във Видин.

Борис е приет в болница, а полицията задържа двама – братята Людмил, на 18 години, и Асен, на 21. Те имат друга версия за случилото се пред закусвалнята.

„Мен ме удари по-високия, аз паднах, ударих си кръста, а главата ми мина на милиметри от много висок бордюр”, заявява Людмил Иванов.

„Брат ми го бутна, той падна, охлузи се и това е цялата история. Ние не сме казвали, както той написа във Facebook: „Хайде да ги бием тези българи”. Ние никога не сме различавали българи от цигани”, заявява Асен Иванов.

Прокуратурата във Видин установява кой точно е извършителя на нападението, като има съмнение, че нападателите са били повече от двама.

Spread the love