Нова версия! Шефът на водните спасители към БЧК Андон Налбантов: Татуировка уби 17-год. Мартин Владимиров от Благоевград, получи инфекция от мастилото

Filed under: Актуално от днес,Благоевград |

146-04-01 394052_nТатуировка погубила 17-годишния гимназист Мартин Владимиров. Смъртоносното мастило било вкарано в крака на Мартин Владимиров в Слънчев бряг. Младежът изкарал курс за спасител и отишъл да спечели пари за екскурзия и предстоящия бал. Започнал работа на плаж в Несебър със свой приятел. „Решил да си направи голяма татуировка на крака. Това станало в студио в Слънчев бряг. Още на следващия ден кракът му се подул и се получила инфекция. Отишъл в Спешния център в Несебър, където му дали някакви хапчета и го отпратили“, разказва пред „България днес“ шефът на Водноспасителната служба към БЧК Андон Налбантов.
След два дни състоянието на младежа се влошило. Наложило се неговият приятел да го закара в болницата в Бургас. Там лекарите му направили вливания на лекарства, след което го освободили. Само два дни след като Мартин се прибрал в Несебър положението станало изключително лошо.
„Явно до този момент момчето не е искало да притеснява родителите си, но в крайна сметка се наложило да звънне на баща си. Той веднага дошъл с автомобила, за да го вземе и да го върне в Благоевград. На път състоянието на Мартин станало критично. Бащата го откарал в Спешна помощ в Пловдив, където синът му по-късно издъхнал“, разказа Налбантов.
Мартин е бил изключително интелигентно и добро дете. Учителите от Езиковата гимназия в града, където Мартин е трябвало да бъде абитуриент през следващата година, са в шок.
„Почивай в мир, мило момче! Всеотдаен, винаги готов да помогне, добър приятел! Ще ни липсваш, Марти!“, написа учителката му по немски език Хелга Узунова.

Лекари и специалисти са категорични, че причината за смъртта е именно татуировката. От мастилото младежът е развил инфекция, която не е овладяна и се стигна до фаталния край.

„Нека повдигнем въпроса в тези студия за татуировки. Докога ще умират млади хора и ще се заразяват там? Къде е контролът на държавата?“, питат близките на починалия Мартин.

Spread the love