Изпълнителният директор Ивайло Йовев: Никога няма да предам клуба и феновете на „Малеш” (Микрево)

Filed under: Спорт |

 

147-15-01-Ивайло Йовев

По повод появилите се информации от различен характер по адрес на мъжкия футболен отбор на „Малеш” (влизане в ЮВГ, продажба на право и лиценз на други клубове срещу нещо) се срещнахме с изпълнителния директор на представителния футболен клуб на община Струмяни Ивайло Йовев, който бе много огорчен, но въпреки това се съгласи да даде отговор на въпросите, вълнуващи спортната общественост в общината.

 

Г-н Йовев, вярна ли е информацията, че Малеш е бил поканен от ръководството на ЗС на БФС да стане член на ЮВГ, но вие сте тръгнали по други пътища, носещи лични облаги, с което се уронва престижът на общината и на клуба?

– Не така стоят нещата, отразени в някои медии по много обиден начин. Аз съм честен и почтен човек и съм длъжен да оправдая доверието на общинското ръководство, най-вече на кмета Емил Илиев. Бяхме поканени от ЗС на БФС като отбор, участник в мачовете баражи за влизане в ЮВГ. Съвсем правилно след отказа на Брацигово и Костинброд дойде ред за покана и до нас. Дадохме принципно съгласие, но това не означава, че сме се съгласили да бъдем член на ЮВГ от новото първенство. Беше изпратена комисия от ЗС на БФС, която огледа наличната материална база. Констатирано бе, че не отговаряме на всички условия, даващи право за лиценз на мъжкия отбор на клуба да участва в ЮВГ. Веднага последва ново предложение от тяхна страна да играем официалните си срещи на чужди терени, за което е нужно да се правят допълнителни разходи за издръжка – наем, транспорт, храна и други. Всичко това доведохме до знанието на генералния ни спонсор, който бе категоричен и заяви, че ще ни издържа в ЮВГ само при условие да се ползва нашата материална база. По категоричен начин отказа да осигурява допълнителни средства за изброените по-горе разходи. За всичко това бе уведомено ръководството на ЗС на БФС.

Има ли вече ясно становище по този въпрос със ЗС на БФС?

– Направихме нова среща в София и при така създалите се условия – липса на подходяща материална база и отказ на спонсора за ползване на чужда и допълнителни разходи – въпросът приключи. Бяхме разбрани много добре от ръководството на ЗС на БФС. Последва въпрос от тяхна страна дали сме съгласни да отстъпим правото на друг отбор за участие в ЮВГ от новото първенство. Разбрахме, че става дума за отбора на „Пирин” (Разлог), който разполага със съвременна материална база, финансова обезпеченост и пожелахме пълен успех на колегите в първенството.

Какъв е отговорът ви относно появилите се слухове, че сте водили пазарлъци за отстъпване правото за участие в ЮВГ с Пирин (Разлог) срещу нещо?

– Това са абсолютни спекулации, целящи уронване престижа на общинското ръководство и това на ФК „Малеш”, също и на „Пирин” (Разлог). Това, че сме получили покана от ЗС на БФС, не означава, че сме се сдобили с лиценз. Всеки нормално мислещ човек знае как стават тези неща от юридическа гледна точка.

Съжалявате ли, че не се възползвахте от шанса да заиграете в ЮВГ?

– Естествено, че съжалявам, защото се положиха доста усилия от страна на общинското ръководство, това на клуба, футболистите и феновете, на които сме много благодарни. Битката продължава. Очаква ни изключително трудна година, защото сме областен първенец и трябва с още по-голямо старание да защитим постигнатото и вече с добит опит да се справим с мачовете баражи и при напълно изградена материална база по естествен начин  да станем член на ЮВГ от 2017/2018 футболна година.

 

Снимка

Ивайло Йовев

Spread the love