Емоции! Дупничанинът Даниел Александров дефилира на откриването на Олимпиадата в Рио, фенове: Без злато да не се връщаш

Filed under: Дупница |

Борецът се изкатери за късмет до статуята на Христос Спасителя, хиляди му стискат палци

148-01-09 170_n

Шампионът по борба Даниел Александров от Дупница и останалите български олимпийци дефилираха на откриването на игрите на легендарния стадион „Маракана“ в Рио де Жанейро. Моментът бе особено тържествен за Даниел, сърцето му щеше да изхвръкне от вълнение.

148-01-09 Със Станимира Петрова

Боксьорката Станимира Петрова с бореца Даниел Александров

148-01-09 393_n

Даниел – вдясно, с Николай Байряков, Елис Гури, Павел Величков и Армен Назарян

Той запечати миговете с видеоклипче и доста снимки за спомен. Дупничанинът се щракна с боксьорката Станимира Петрова, а Радослав Маринов доволно коментира: Боксът рамо до рамо с борбата. Красота”.

148-01-09 514_n

Дупничанинът се забавлява с Елис Гури и Николай Байряков

Българската делегация беше водена от знаменосеца ни Ивет Лалова-Колио. България ще бъде представена от 51 спортисти на Олимпиадата. Както писахме, Даниел Александров има кантар на 13 август, а на 14-и в 16 часа е първата му схватка, когато започва надпреварата за медалите в категория до 75 кг класически стил. Преди откриването дупничанинът се снима пред прочутата статуя на Христос Спасителя на хълма Корковадо. Статуята е емблематична забележителност за Бразилия, тежи 1000 тона и е висока 39,6 м. Даниел си направи страхотна панорамна снимка и с красотите на Рио де Жанейро.

Дупничанинът, който се състезава за пернишкия клуб „Миньор”, е един от най-успешните млади борци. Хиляди приятели и фенове му стискат палци да пожъне успех на олимпийските игри. Дори шеговито го заплашват да не се връща от Бразилия без медал. Пожеланията за успех валят над него като пролетен дъжд, предстоят едни от най-важните схватки в кариерата на Даниел.

 

Spread the love