„Рилецо“ с две нови попълнения, привлече Душан Цветкович и Джеръл Симънс

Filed under: Спорт |

Самоковци започват подготовка днес, чакат се още нови състезатели

 

148-15-01-Gerel SimmonsБК „Рилски спортист“ се сдоби с две нови чуждестранни попълнения. След като преди седмица привлече хърватина Ненад Делич, клубът от Самоков парафира със сърбина Душан Цветкович и с американския гард Джеръл Симънс.

Цветкович изкара последната година в „Балкан“, с който достигна до финал в шампионата, загубен от „Лукойл Академик“. Там 27-годишният баскетболист записа средно по 9,8 точки, 5,9 борби и 1,6 асистенции в 38 мача. 205-сантиметровото тежко крило се слави с борбеността си и с несломимата си жажда за победа, с което се превърна и в един от любимците на публиката в Ботевград.

В кариерата си легионерът е носил екипите още на черногорския „Йединство“ (Биело поле), сръбските „Мега Визура“, „Вършац“ и „Леотар Требине“, както и на македонския „Фени Индустри“ (Кавадарци).

Гардът Джеръл Симънс пък пристига директно от един от колежите в САЩ. 188-сантиметровият гард 2 години е носил екипа на местния „Бревард“, а през последните 3 сезона е играл за „Линкълн Мемориал“ в NCAA2. За миналия сезон КПД-то му е впечатляващо – 20,9 точки, 4,2 борби и 3,1 асистенции средно на мач.

Цветкович и Симънс няма да са последните имена в селекцията на носителя на Купата на България. Очакванията са на днешното първо занимание през лятото клубът да представи поне още един играч, с които да преследва високи цели през сезона.

Както вече е известно, „Рилецо“ ще играе квалификации в новосъздадената Шампионска лига, ще участва в Националната баскетболна лига и в турнира за националния трофей.

 

Spread the love