След успеха на Световното в Сапарева баня: Дупница с шанс да приеме Балканското първенство по планинско бягане, Димитър Кисьов вече се оглежда за трасетата

Filed under: Дупница,Сапарева баня,Спорт |

 

 

148-01-01-Dimitar-KisyovP1210580

Председателят на комисията по планинско бягане към БФЛА Димитър Кисьов

Председателят на комисията по планинско бягане към БФЛА Димитър Кисьов огледа възможностите за домакинство на община Дупница на Балканското първенство по планинско бягане. Между ангажиментите си около провеждането на националния шампионат на България и Световното първенство в Сапарева баня Кисьов намери време да разгледа техническите възможности и възможните трасетата, по които да мине надпреварата в Дупница. Възможният маршрут е площад „Свобода”, градската градина и часовникова кула, парк „Рила” Дупница, жк „Бистрица”, храм „Света Марена”, цялостен оглед на базата на вила „Елекра” на ТЕЦ „Бобов дол”.

148-02-02  -362

Отборът по планинско бягане развя знамето на световното на връх Фенерка над Дупница, с тях е Дени Милева

Идеята за балканска купа „Фенерка” и балканско първенство е на откривателката на тракийското светилище на бог Дионис, разположено под връх Фенерка – Дени Милева от фондация „Природните чудеса на България”. С официално писмо от членове на инициативния комитет до кмета на община Дупница инж. Методи Чимев се настоява кметът да поиска от БФЛА да бъде разгледана кандидатурата на Дупница за домакин на балканско първенство по планинско бягане в Дупница и балканска купа „Фенерка”.

От своя страна БФЛА ще предложи на заседание на Световната асоциация по планинско бягане Дупница да бъде избрана за домакин на балканското първенство. Последните четири години първенството се провежда в България. Големият шанс на Дупница е, че на Световното първенство в Сапарева баня ще бъдат и отборите на балканските страни.

 

 

Spread the love