Уникалният тенисист Любомир Янакиев отново на върха – на международните турнири във Варна и Албена шампионът от Дупница завоюва три медала

Filed under: Спорт |

 

149-15-01-Lubcho Yanakiev-1

Любомир Янакиев е горд с новите си три постижения в тениса на маса.

Само за седмица шамионът по тенис на маса за ветерани от Дупница Любомир Янакиев участва в два силни международни турнира и спечели три ценни медала – един сребърен и два бронзови. На 5 и 6 август в Двореца на спорта в гр. Варна се проведе 17-ият международен турнир по тенис на маса за ветерани. Участие в него взеха над 90 спортисти от 12 държави, между които Русия, Грузия, Турция, Гърция, Румъния и др. Любомир Янакиев на двойки с партньор Тихомир Мичев от Варна във възрастовата група от 30 до 50 години завоюва сребърен медал. Дупничанинът регистрира 6 победи и една загуба. В индивидуалното състезание във възрастовата група от 50 до 59 години той спечели бронзов медал, като на полуфинала загуби от Георгиу с 3:1. Румънецът след това се окичи и с шампионската титла.

Любомир Янакиев през последните пет години регистрира редовно участие в този престижен турнир. В предишните четири издания на турнира има цели 11 купи и златни медали.

Седмица преди това – от 27 до 31 юли, тенисистът взе участие в курорта Албена в международния фестивал по тенис на маса. Общо 16 държави – Русия, Италия, Турция, Румъния, Израел и др., имаха представители в тази спортна надпревара. Янакиев в двойка с руския състезател Владимир Мугординов от Пятигород – град в близост до гр. Казан, завоюва бронзов медал. В конкуренцията на 64-ма тенисисти, след 7 победи, на полуфинала двамата загубиха от румънска двойка. Участието на силни състезатели от Европа и Азия несъмнено вдига стойността на спечеления медал на дупничанина.

Следващият старт на Любомир Янакиев е на международния турнир в Бургас на 12-14 август.

Spread the love