Благоевградски полицаи влязоха с патрулка в пешеходна зона, за да си купят сладолед  

Filed under: Благоевград |

 

Говорителката на полицията Йорданка Шаркова: Докато не се извърши проверка, нищо не може да се каже по конкретния случай

149-02-01  po1

Униформените спрели в пешеходната зона, за да си купят сладолед.

Пореден случай на нарушение на полицаи разбуни духовете в Благоевград. Този път двама полицаи подкарали патрулен автомобил по главната пешеходна улица на града, но не в опит да хванат някой престъпник, а за да си купят сладолед.

„Може би горещината им е доста непоносима, та затова решиха да не слизат от колата, в която със сигурност има климатик, а с нея да стигнат до крайната си цел“, пише сайтът Blagoevgrad-NEWS.com.

„Това е нередно и неприемливо, не може полицейски служители да се възползват от поста и униформата си, за да правят каквото си поискат. Ако който и да било гражданин си позволи да шофира по паветата на пешеходната улица в града, със сигурност ще има проблем и ще бъде санкциониран“, коментират възмутени очевидци на гледката.

Потърсени за коментар, от благоевградската полиция обясниха, че първо трябва да се извърши проверка.

„Докато не се извърши проверка, нищо не може да се каже по конкретния случай”, обясни пиарът на полицията Йорданка Шаркова.

Преди два месеца в. „Вяра” съобщи, че патрулки паркират неправилно в Благоевград. Полицейска автопатрулка бе спряла на пешеходната пътека на бул. „Джеймс Баучер“ до магазинче за кафе, алкохол и цигари, познат сред благоевградчани като полицейския табак. Возилото останало там за повече от половин час, докато  служителите на реда си пийнат кафе.

Spread the love

Коментар за: Благоевградски полицаи влязоха с патрулка в пешеходна зона, за да си купят сладолед  

  1. Нищо ново под слънцето! Благоевградските полицаи явно имат за неприкосновена даденост своята служба. В гр.Обзор, полицай от Благоевград паркираше ежедневно/28.07.-5.08./ личният си автомобил на забранена улица на плажа. Останалите нарушители бяха принудително отстранявани с „паяк“, но „BMV“-то винаги оцеляваще, бранено от полицейската карта на своя стопанин, оставена грижливо на предното стъкло. Е8464ВМ – Любомир Цветков Любомиров

    Любомир Цветков Любомиров- Е8464ВМ

    Диана Милушева
    2016/август/10 at 21:43 PM