ВМРО: Турският посланик – вън! Анкара извън ЕС! Да се направи „санитарен кордон“ около южната ни съседка

Filed under: България |

 

150-12-03-KarakachanovБългария трябва да поиска отзоваване на турския посланик Сюлейман Гьокче и прекратяване на преговорите на Турция за членство в ЕС. За това призова лидерът на ВМРО и съпредседател на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов. Според него само за една седмица Турция навлиза грубо в българската политика.

„Касим Дал, зам.-председателят на Народна партия „Свобода и достойнство“, уж български политик, бе на мегамитинга в Турция, прозвучаха три последователни заплахи, че Анкара ще пусне мигрантите към нас, турската държава на практика укри виновник за тежко пътно произшествие с двама загинали – Фарук Бекташ, който уби на място мотористите Таня и Бойко Бойкови“, посочва като пример лидерът на войводите.

На този фон лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ си позволи да говори, че Патриотичният фронт е големият проблем на управлението, обвини още той.

Каракачанов припомня, че в същото време през територията на страната преминават безнаказано потенциални и активни терористи, определени от службите като „заплаха за националната сигурност“, като зетя на атентатора срещу френския сатиричен седмичник „Шарли ебдо“ Шариф Куаши – Мурад Хамид. Хамид е бил спрян на 28 юли на турската граница и е бил настанен в Център за нелегални мигранти в България. Заради всичко това Красимир Каракачанов призовава българските партии да направят „санитарен кордон“ около случващото се в Турция.

„Това означава БСП и ГЕРБ да се откажат от всякаква потенциална подкрепа от страна на ДПС, а реформаторите да се разграничат от Касим Дал. Същото важи и за партията на Лютви Местан, която разчита предимно на изселническите организации“, настоява лидерът на ВМРО.

Според него Турция отново е „болният човек“. „Грамадни митинги, на които и нацистите биха завидели, имитират демокрация. Чистката взема брутални размери“, предупреждава той.

 

Снимка: Красимир Каракачанов

 

 

Spread the love