Самоковският ас Красимир Анев се пуска на световното по биатлон в Естония

Filed under: Спорт |

 

 

152-15-02-Anev blesna s bronz..Националът Красимир Анев е заявил участие на световното лятно първенство по биатлон, което ще се проведе между 24 и 28 август в Отепее, Естония. Дисциплините по време на шампииионата на Стария континент са три (смесена щафета, спринт и преследване), а състезанията – общо 10 (мъже, жени, младежи и девойки).  България ще участва с най-добрите си биатлонисти през последните години. Световният шампион в спринта Владимир Илиев ще се опита да защити титлата си от Румъния. Анев също ще гони високи резултати, той има няколко медала от летните шампионати.

Младите надежди Антон Синапов и Димитър Герджиков също ще участват в надпреварите. При дамите пък България ще бъде представена от Десислава Стоянова и Емилия Йорданова.

„Трикольорите“ пътуват за Естония идния вторник, където ги чака здрав тренировъчен лагер преди старта на първенството. Освен тях в Отепее ще са треньорите Николай Захаров и Георги Фъртунов, както и масажистът Момил Кинов и ваксмйсторът Александър Младенов.

Страната ни може да се похвали с доста добри резултати на летните форуми. Миналата година Владо Илиев стана шампион в спринта, а смесената ни щафета завоюва сребърен медал.

През 2014 г. пък Краси Анев спечели бронзов медал в преследването в Тюмен (Русия), а Тони Синапов грабна бронза в спринта при младежите. Година по рано Митко Герджиков печели бронз в същата дисциплина при младежите, Тони Синапов пък записа 4-ти резултат. През 2011 г. в Нове Место Илиев се класира трети в спринта, а Краси Анев спечели бронзово отличие в преследването на 12,5 км.

 

На снимката: Анев блесна с бронз на първенството на Стария континент в Тюмен през 2014 г.

Spread the love