Шефът на „Вихрен”: Това, което направиха от „Септември” (Симитли), е некоректно

Filed under: Спорт |

На футболистите са предложени високи заплати, ние нямаме такива възможности, посочва Радостин Станев

152-14-01-Stanev„Първо искам да кажа на колегите си от „Септември” Иво Тренчев и Антон Бачев, че аз никога не бих постъпил като тях. Никога! И двамата са ми били съотборници, и двамата много ги уважавам… Знам, че те са звънели на нашите футболисти и те ни напуснаха пет дни преди началото на първенството. Много е жалко, че и точно тези футболисти, на които сме помагали най-много, си тръгнаха от „Вихрен“. Това заяви изпълнителният директор на ОФК „Вихрен” Радостин Станев по повод внезапното напускане на част от футболистите преди първия мач от есенния дял на първенството срещу „Ботев” (Ихтиман).

„Не може да изкараш целия си курс от лятната подготовка и да влизаш в сметките на треньорския щаб и дни преди старта на първенството да зарежеш всичко. Ние сме клуб с ограничен финансов ресурс и не можем да задържим насила някои от футболистите, но това, което направиха Венцислав Стоянов, Кирил Домозетски, Николай Стоилков и Смилен Златанов, е, меко казано, некоректно. Зная, че са им предложени по-високи заплати, цифрите зная какви са, но не искам да ги обявявам в медийното пространство. Ние нямаме такива възможности като ФК „Симитли”. Бюджетът ни е твърде ограничен и сме длъжни да се съобразим с него.

Надявам се на следващата сесия на ОбС местните депутати да се съобразят с нашите нужди, за да може да функционира нормално ДЮШ и представителният тим. При това положение за какви високи цели може да става дума. Въпреки всичко ще се стремим към спечелването на максимума точки във всеки мач, независимо къде ще играем. Ще дадем възможност на младите таланти от ДЮШ и футболисти от района”, заяви той.

Много неприятно е, че след като част от футболистите изкараха лятната си подготовка във „Вихрен”, изведнъж решиха да потеглят за други клубове, смята старши треньорът на ОФК „Вихрен” Стойко Найденов. Стоян Манолски направи две тренировки с отбора на „Марек” и реши да се завърне при стария си наставник, който въпреки нанесената обида го прие отново и му даде шанс да облече фланелката на „Вихрен”. Известно е, че футболистите от третия ешелон на българското първенство са аматьори, не са обвързани с договори и винаги може да се стигне до такива неприятни изненади. Независимо от всичко Стойко Найденов се надява с момчетата, които останаха в Сандански, с разнообразна и качествена игра да победи отбора на „Ботев” (Ихтиман) и да зарадва феновете си с първа домакинска победа.

Вероятен състав: З. Димитров, Василев, В. Георгиев, Манолски, Тренков, Н. Георгиев, Каталски, Захариев, Саватов, Дънгов, Владимиров

 

Снимка: Радостин Станев

Spread the love