Глухарчето убива ракови клетки за 48 часа

Filed under: Здраве |

 

здравеГлухарчето е растение, което всички познаваме добре и е любимо на децата. Колкото и обикновено да ни изглежда, оказва се, че то има уникални свойства. То се среща навсякъде – в градини, паркове и поляни. Всеки може лесно да се сдобие с него, пише gotvach.bg. Лечебните свойства на глухарчето са известни отдавна. Коренът от това растение е изключително богат на витамини и минерали. В него се съдържат в големи количества витамините С, А, К и В6. Освен това има и желязо, калций, калий и магнезий, богато е на фолиева киселина и рибофлавин.

Глухарчето се използва при борбата с редица заболявания. То притежава диуретични свойства. Растението помага за очистването на жлъчката и при лекуването на чернодробни болести, освен това е и ефикасно средство в борбата с лошия холестерол. Глухарчето се използва и за справяне с много алергии. Освен при борбата с изброените заболявания лековитото растение притежава невероятна сила. Учени са установили, че чаят от глухарче може да унищожи раковите клетки за смайващо кратко време. Само 48 часа са необходими на това изумително растение, за да разкрие действието си. При това глухарчето е по-ефективно от химиотерапията, защото унищожава само раковите клетки.
След дългогодишно изследване канадският университет в Уиндзор доказа, че екстрактът от глухарче директно атакува раковите клетки, като бързо ги унищожава.
Със специализирани научни методи учените установили, че веществата, съдържащи се в глухарчето, атакуват злокачествените образувания на молекулярна основа, като бързо ги обезвреждат, без това да уврежда останалите клетки в тялото.
Канадците са убедени, че до няколко години ще могат да разработят специализирани ампули с екстракт от глухарче, които ще могат да се справят успешно с различните видове рак.
Три са начините за приемане на корена от глухарче. При първия трябва да си направите чай от него. За целта в съд поставете три лъжици изсушен и накълцан корен и го залейте с триста милилитра вода. Оставете го да престои 12 часа и го запарете на слаб огън, докато кипне. Изпивайте всеки ден по три чаши от извлека. При втория вариант залейте накълцания на ситно изсушен корен с хладка (не топла) вода и го оставете да престои 24 часа. След това течността се приема по два пъти на ден.
Третият вариант е да приемате корените на прах. Достатъчна е една чаена лъжица на ден. Корените трябва да се изсушат на слънце и след това да се счукат.

 

Spread the love