Аномалия! Сняг покри Мусала, фейсбук полудя: Иде зима

Filed under: Дупница,Регион,Самоков |

мусала e

Сняг изневиделица валя на връх Мусала днес. Това съобщава фейсбук групата Mount Musala и доказва аномалията със снимки. Бялата пелена покрила най-високия връх на Балканите в обедните часове. Около сантиметър снежна покривка се образува на най-високата точка на Балканите. В сравнение с миналата година първият сняг на върха за 2016 г. дойде с почти 2 месеца по-рано. През 2015 г. това стана едва в началото на октомври.
Потребителите реагираха разнопосочно на аномалията. Някои видяха в снега хубав знак. Други пък съжалиха, че лятото си отива. „Нека! Това да е хубав знак! Тази зима да не липсва :)”, пише потребителят Strahil Georgiev в мрежата. „Това е то планината. Най-величествената Рила!”, приглася Lalka Chawdarowa. ”Не… лято искаме”, съжалява Radka Ivanova. „Ау, не съм готова още”, пише Assia Djambazova.

мусала e4
По-рано днес синоптичката Анастасия Стойчева от НИМХ към БАН обяви края на лятото. В понеделник температурите рязко падат с 10 градуса, очакват ни обилни валежи, каза тя. „През септември не се очакват големи горещини. Въпреки това месецът ще е с малко по-високи температури от обичайните. Ще има дни, в които градусите ще са между 25 и 30, но ще са инцидентни“. Това заяви в ефира на Нова телевизия синоптичката от БАН Анастасия Стойчева. „През този период Черноморието ще е най-облагодетелствано. Във времето между 5 и 11 септември имаме силен сигнал, че времето ще бъде хубаво“. По северното Черноморие ще е по ветровито. Заради бриза там фронтовете отслабват и имат по-малко ефект.
мусала

Spread the love