Полицията иска 1 162 239, 64 лв. за енергийна ефективност на сградата й в Кюстендил

Filed under: Кюстендил |

04-02

Сградата на полицията в Кюстендил пострада при пожар

 

Администрацията в Кюстендил ще кандидатства за финансиране по проект ”Обновяване на административната сграда на ОДМВР – Кюстендил” по Оперативна програма ”Региони в растеж”. Проектът е по инвестиционния приоритет за енергийна ефективност в административните и жилищни сгради, а основната му цел е подобряване на физическото състояние на сградата, постигайки минимум клас „С” на енергопотребление. Същевременно Общинският съвет в Кюстендил ще вземе решение за отпускане на временен безлихвен заем за авансово финансиране на европейския проект.
Общата стойност е 1 162 239, 64 лв., безвъзмездната финансова помощ е на 100%. Проектът ще се реализира във връзка с реализацията на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на град Кюстендил.
Проектните дейности са насочени към обновяване на административната сграда на полицията в Кюстендил. Минипарламентът ще трябва да одобри и споразумение с Министерството на вътрешните работи за реализиране на проекта.

Припомняме, че в същата сграда през юни т.г. пламна огромен пожар от късо съединение, който унищожи кабинет и компютърна техника.

 

Spread the love