Подозират родители от Долна баня в опит за убийство на бебето им Стоян, бащата Васил Асенов: Детето сме го чакали 5 години, невинни сме

Filed under: Долна баня |

В самоковската болница 1-месечното момче получава диагноза чревна инфекция, в Инфекциозна болница – София му откриват хематом161-04-03 БащатаПрокуратурата разследва опит за убийство на едномесечно бебе в Долна баня. Новороденото е с опасност за живота, а първите заподозрени са родителите. Малкият Стоян от Долна баня започва да плаче и повръща. Родителите му веднага го водят в близката болница в Самоков, съобщи Нова телевизия. Там двама лекари преглеждат бебето, а диагнозата е чревна инфекция. По-късно по спешност детето е преместено в „Пирогов”, а оттам в Инфекциозната болница в столицата. Същата нощ състоянието на бебето се влошава, а лекарите в болницата откриват хематом. Детето отново е върнато в „Пирогов”, където е оперирано и в момента е на командно дишане и с опасност за живота.

След операцията родителите са задържани за 24 часа в районното управление в Костенец. Разпитани са и освободени. На този етап не са им повдигнати обвинения. Окръжна прокуратура – София започва разследване за опит за убийство срещу неизвестен извършител. Криминалисти са разпитали всички живеещи в къщата, където е гледано детето. „Казаха, че може да е паднало или да е удар“, каза Васил Асенов – баща на бебето.
Той твърди, че не знае детето да е падало, отрича и да е удряно. Казва, че било желано, чакали го 5 г. и много грижи били полагани за него. Проверка е направена и от социални работници. Роднини и съседи също са разпитани. По неофициална информация майката не е допусната до линейката при транспортирането на бебето от Инфекциозната болница до „Пирогов”, защото вече е имало съмнение, че бебето може да е жертва на домашно насилие. Бащата заяви, че е готов с жена му да отидат на детектор на лъжата, за да докажат невинността си.
Бебето в момента е в реанимация и все още не е назначена експертиза, която да докаже от какво е получена тежката травма. Затова и досъдебното производство за опит за убийство към момента е срещу неизвестен извършител.

 

Spread the love