Санирането разцепи от скандали бл. 32 в „Струмско” – Благоевград, работникът Деян: За 4 дни смогнахме с 8 етажа, няма да кажа колко ни плащат

Filed under: Благоевград |

Величка Мичкова се напълнила с гълъби и мишки, Елена Стоилова: С работниците си станахме близки, комшиите не разбират от ремонти

161-01-10 ro2

Елена Стоилова (вляво) обяснява, че с работниците са  станали близки като роднини.

За 4 дни успяхме да санираме от първи до осми етаж блок 32 в кв. „Струмско” в Благоевград – това е рекорд за Гинес, обяви работникът Деян от Неделино. Той не пожела да съобщи колко пари е броил собственикът на фирмата „Марибор Строй” за този сизифов труд. Деян замълча и се оттегли.

161-01-10 ro1

Блок №32 в квартал „Струмско” в Благоевград се санира по национална програма.

161-01-10 ro3

Деян от Неделино по цял ден е на обекта.

161-01-10 ro4

Работниците са доволни от заплащането.

Блок 32 се тресе от скандали. Половината обитатели са пропищели от формата, но в блока живее възрастна дама, която е истинско рекламно лице на „Марибор Строй”.

 

 

Живеещата на 2-рия етаж Елена Стоилова обясни: „Момчетата работят здраво и дават повече от това, което се изисква. Срамота е да се оплакваме. За да кажем, че не е направено както трябва, първо да мине време, за да го установим точно”, коментира Елена. Тя обяснява, че комшията им Миладин Младенов пищял за    некачественото изпълнение на покрива и обяснявал, че след година пак трябва да му се прави основен ремонт.

„Аз съм доволна от изпълнението на работниците и мога да кажа, че работят качествено. Четвърти ден тази бригада свърши чудесна работа. Със строителите станахме близки като роднини”, обяснява Елена Стоилова.

Междуврменно Величка Мичкова би тъпана, че откакто бригадата санира, блокът се е напълнил с мишки, зейнал отвсякъде.

Работникът Деян изригна: „Как не я е срам, излиза, че ние работниците нарочно пускаме в блока змии, гущери и гризачи”.   „Имам мишки и гълъби в банята. Мишките идват от мазетата, а гълъбите – от покрива. Животните влизат през огромната дупка зад водомера, която строителите не замазаха при смяната на водомерите”, оплака се Мичкова.

„Величка Мичкова се прави по-голям специалист от специалиститите”, рагира веднага Елена.

„Фирмата, която ме нае на работа, е „Марибор Строй”, а техническият ръководител е Николай и с него много се разбираме. С другите работници си наехме квартира и сме доволни от заплащането”, допълни още Деян.

Справка показа, че санирането на блок 32 в благоевградския квартал „Струмско” се извършва от фирма „Ресини“ и срещу нея няма постъпило нито едно писмено оплакване за качеството на извършваните от подизпълнителите й дейности.

 

Spread the love