ГЕРБ официално: Обявяваме кандидат-президента на 2 октомври

Filed under: България |

Слоганът на кампанията, която започва на 4 октомври, е „Работим в интерес на гражданите“

165-12-02-Gerb-2

ГЕРБ ще обяви кандидатите си за президент и вицепрезидент на Република България на 2 октомври 2016 г. Това реши Изпълнителната комисия на партията, като взе предвид предложение на Националния предизборен щаб на ГЕРБ, съобщиха от пресцентъра на управляващата партия.

Слоганът на кампанията, която започва официално на 4 октомври, е „Работим в интерес на гражданите“.

Ето и какво са казали от ръководството на ГЕРБ за бъдещия кандидат-президент до този момент:

„Кандидатът за президент на ГЕРБ е силно свързан с партията и е неин член“, каза зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов през юли във Варна преди срещата си с партийния актив в града.

В интервю Цветанов заяви, че кандидат-президентът трябва „да е с евроатлантическа ориентация, със затвърждаване на това, което е постигнато от страната ни, и създаване на условия за повече диалог с всички политически формации. Засилване на диалога и гарантиране стабилността на региона. Да има познания, свързани със системата за сигурност.“

В края на юли премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че преосмисля решението си за бъдещия кандидат-президент на ГЕРБ. „В сегашната ситуация коренно си преразглеждам фигурата, която трябва да изпълнява в новия световен ред“, каза премиерът пред Нова тв.

„Една дума – обединител“, заяви Борисов, като добави, че бъдещият кандидат за президент трябва да бъде приет от всички, когато бъде избран. „Нацията в следващите месеци и години ще има нужда от човек, който да опита да балансира между партиите, изпълнителната власт и да опита да консолидира нацията, не да я раздели“, каза той, припомня „Капитал”.

По време на посещение в Плевен Цветанов описа какъв трябва да е кандидатът за президент обединител на ГЕРБ. “Президентът обединител е този, който има необходимия натрупан опит, авторитет и е доказал, че може да работи в интерес на обществото. Нужно е да има авторитет и пред българската армия, защото президентът е главнокомандващ“, каза тогава Цветанов.

В понеделник Цветан Цветанов също коментира предстоящата номинация: „Той е с управленски опит и е добре познат в европейските столици“, каза Цветанов и добави, че от партията са заложили на „медиатор, който да е способен да се справи с усложнената международна обстановка“.

 

Снимка:

ГЕРБ ще стартира предизборната си кампания на 4 октомври.

 

 

Spread the love