Пернишкият милионер Спас Русев финализира сделката за БТК за 330 млн. евро

Filed under: Бизнес,Перник |

 

 

166-08-02Перничанинът Спас Русев, който бе обявен за новия собственик на ПФК „Левски“ АД, паралелно е финализирал и сделката за придобиването на БТК.  Новият собственик на телекомуникационната компания вече е люксембургската фирма Viva Telecom, която е собственост на Русев, а след сделката дял ще придобият и кредиторът ВТБ, българските му мениджъри и група бивши кредитори, твърди „Капитал”. БТК е най-големият телеком в България с приходи от 865 млн. лв. за миналата година. Контролът се получава срещу 330 млн. евро, като освен това купеното дружество има облигации за 400 млн. евро, а нагоре по веригата – дългове към КТБ за над 100 млн. евро.

 

Spread the love

3 коментара за: Пернишкият милионер Спас Русев финализира сделката за БТК за 330 млн. евро

 1. Я, можело значи! Преди две години Василев чрез ония пумпал Луврие даваше едно евро, а сега Русев плати 330 милиона. Явно цялата схема на Василев и била да присвои и източи БТК.

  Нели
  2016/септември/01 at 20:43 PM

 2. Даааа. Ето, че и за малкото читави и работещи предприятия, до които Цветан Василев се домогна достигнаха инвеститори. Ще се върнат най-после парите от кредитите в КТБ. Не знам какво ще е бъдещето на БТК, но съм сигурна, че ще е много по-добро като не е в ръцете на мошеника Василев, който отдавна трябваше да бъде в затвора. За съжаление обаче явно нещата стават с пари в не само в България, но и в Сърбия и той си е купил свободата там. Срам и позор за тази държава да укрива един нагъл крадец

  Галя
  2016/септември/01 at 17:59 PM

 3. Поне сега БТК да си върне кредитите към пирамидата КТБ, че да се изплатят парите и на вложителите, които Цветан Василев завлече най-безочливо.

  Стоян
  2016/септември/01 at 17:35 PM