Съборяните в Усойка разлюляха магистрала Е-79, Мариета Николова №1 на хорото

Семейство Валентина и Александър Люнгови от село Слатино също се веселиха на празника, Китови не се отлепиха от трапезата

167-03-01 997167-03-01 988С голям събор и земляческа среща отпразнуваха жителите на бобошевското село Усойка празника на селото си. Те се веселиха с богата музикална програма, като най-много аплодисменти получиха танцьорите от дупнишката фолклорна група „Терпсихора”. Като най-голяма игрохорка на събора се открои Мариета Николова от Усойка.

167-03-01 990 167-03-01 993Бившият кмет на бобошевското село Красимир Николов се надпреварваше с кметицата на село Скрино Силвия Мичова кой повече съборяни ще има на земляческата си среща, защото и двете бобошевски села празнуваха в един и същи ден, коментираха съборяни. В крайна сметка кметицата на Скрино би в резултата със стотина гости повече. Дори много от веселяците на Усойка, където съборът приключи преди полунощ, се преместиха в Скрино да танцуват до зори. В Усойка целият площад се бе превърнал в дансинг и механа, едни тичаха да се хванат на кръшни хора, а други – да хапнат от вкусниге пържолки и кебапчета на скара. 4 патрулки на РУ-Дупница се грижеха за безопасността на празнуващите, които непрекъснаго пресичаха магистрала Е-79. От съседните села Блажиево и Слатино също имаше цели семейства на празника с роднини и приятели. Семейство Валентина и Александър Люнгови от село Слатино също дойдоха на празника на село Усойка да се порадват на хубави български народни песни и хора.

 

Spread the love