Молдовски автобус изгоря като факла край Симитли, огнеборец №1 Георги Пармаков: По чудо няма жертви, пътниците спасиха и багажа си

Filed under: Благоевград |

 

168-04-02   reis1

Пушекът тръгнал откъм двигателя.

Автобус на молдовската фирма „Арт тур“ се запали и изгоря като факла на главен път Е-79. Инцидентът станал в понеделник към 19,45 часа в близост до тунела край симитлийското село Железница. Шефът на благоевградската пожарна Георги Пармаков обясни, че при инцидента няма сериозно пострадали. В изгорелия автобус е имало 24-ма пътници и двама водачи. Един от тях извел пасажерите извън превозното средство. Пътниците слезли, дори успели да спасят и багажа си. Само една жена при опит да прескочи мантинелата се спънала и паднала, при което наранила ръката си. Огнеборци и две линейки пристигнали на място. Огънят е потушен, но от автобуса не е останало почти нищо. Пътниците се прибрали от Гърция към Молдова, когато шофьорите забелязали пушек откъм двигателя.

Туристите са продължили пътя си с друг рейс.

Заради произшествието в района се образувала километрична опашка от автомобили. Движението се отклонявало през стария път. Полицаите работят по установяване на причината за пожара.

????????????????????????????????????

Георги Пармаков

Завчера мистериозно е горял автомобил марка БМВ в благоевградския квартал „Запад”. Хора от блока предполагат, че вероятно нещо в автомобила е дало накъсо и не смятат, че палежът е умишлен. Екип пожарникари потушили огъня. В непосредствена близост до горящия автомобил е имало паркирани други коли, които са били преместени, за да не бъдат засегнати от огъня.

Следователи работят по случая.

Spread the love