Читатели: Шефката на ОП „Паркинги и гаражи” Радостина Велинова да си вземе паяка и да се махат от Дупница, ядат грешни пари

Filed under: Дупница |

Както се реди рода в частна фирма, така и аз уредих брат си Д. Андров за шеф на охраната в парка, за щетите по колите е отговорна фирмата – собственик на паяка, каза Велинова

Мъж, болен от сърце, едва не умря, вместо за лекарства даде последните си пари на паяка

169-01-01 P1260028

Цяла Дупница, хиляди дупничани искат оставката на шефката на ОП „Паркинги и гаражи” Радостина Велинова заради избирателното вдигане на коли в Дупница, звъняха в редакцията жители от централна градска част.

109-08-01 RADOSTINA-VELINOVA

Радостина Велинова

„С този паяк Велинова си оплете кошницата, взема си заплатата от 1400 лв. на месец, а реално няма нито план, нито стратегия как да се справи с безпорядъка из улиците на Дупница. Явно тя не познава закона, след като подопечният й паяк подминава колите, спрели пред забранителни за паркиране знаци, не таксува определени хора, които ежедневно окупират синя зона и паркинги. Като капак шефката на предприятието се държи високомерно – тя командва паяка”, пишат недоволни читатели, които са пострадали.

169-01-01- АЛЕКСАНДРОВА 04279031_1402383986_n 169-01-01 паркинга пред общината с колите на чиновниците 446036_n

Припомняме, че Общинското предприятие „Паркинги и гаражи” начело с Радостина Велинова сключи договор за паяка с фирма от другия край на България. Името на фирмата и собственика осветли вестник „Вяра”. Фирмата е „Д-р Ветко-1” ООД с управител Таня Иванова. Радостина Велинова нито веднъж не си направи труда да уведоми дупнишката общественост по какъв критерий паякът вдига коли в Дупница, както и какви са правата на гражданите.169-01-01 2037811_n 169-01-01 350616_n 169-01-01 4838_n

За всяка щета, нанесена от паяка по вдигнатите коли, Велинова вдига рамене и твърди, че отговорност носи фирмата. Така се оказва, че ако някой си прибере колата очукана след намесата на паяка, може би трябва да ходи до Несебър, ако иска да си осребри щетите.

Попитахме Радостина Велинова с какво като шеф на „Паркинги и гаражи” ще плати шока на хората, как ще плати, ако някой получи инфаркт и умре в миг, когато му вдигат колата. Репортер на „Вяра” видя как паякът вдигна колата на сърдечно болен човек, който се олюля и една не падна на улица „Христо Ботев”. „Тръгнал съм с рецептурната си книжка към аптеката за животоподдържащо лекарство. Страдам от сърце, но дадох последните си пари за глобата вместо за лекарствата”, каза той. От близка къща изскочи възрастна дама и извика към служителите на паяка, придружени от полицай: „Вие съвест имате ли?”

За всички проблеми Велинова си изми ръцете с „Д-р Ветко-1” ООД. „Хич не ме интересува, отговаря си фирмата”, лаконична беше тя, после махна с една ръка, а с другата се улови за колежка и двете отидоха да обядват. Велинова беше забравила, че тя е подписала договора с фирмата, собственик на паяка, но касовите бележки с таксата от 30 лв. се издават на общинското предприятие, което именно оглавява. Зададохме й рутинните въпроси, с които дупничани звънят в редакцията: Защо не познава закона, защо няма стратегия и план за работа, защо не си върши работата, като измете колите на богопомазаните от двата паркинга на общината, пред полицията и по централната улица „Княз Борис Първи”, която след СиБанк, точно покрай градинката до полицията, е като паркинг от десетилетия. Не е важно на кого са колите, важното е, че са на привилегировани лица – шефовете на полицията, редови полицаи и следователи, държавни служители, приятели, роднини, колеги…, пред които Велинова и паякът си затварят очите. Велинова категорично отказа да даде отговор и избяга.

Дупничани искат да знаят как тя зае поста в общинското предприятие и как брат й Димитър Андров стана също шеф на фирмата, която пое охраната на парка? Използва ли тя позицията си в общината, за да си реди близките на ключови позиции? Ето нейния отговор: „Както се назначава рода в частна фирма, така и аз назначавам.”

Радостина Велинова е взела общината за частна фирма. Ето какво ни пишат на редакционните имейли дупничани.

„Тази жена не са ползва с общественото доверие. Хората от собственото й село я отхвърлиха и не я избраха за селска кметица, а екипът на кмета я направи цял шеф. Сега Велинова яде от имиджа на градоначалника Методи Чимев и на партия ГЕРБ.

С появата на паяка основната работа на Радостина Велинова стана всеки да разхожда новите си дрехи, докато внася парите от глобите в касата на общината, а общината да ги прехвърля в частна фирма, без да има почти никаква печалба. Ред в града също няма, а справедливост – още по-малко.

Ако ние, обикновените хора, си паркираме колите на паркинга пред полицията, сигурно няма да си ги открием после и ще си ги връщаме срещу 30 лв. И как е възможно над 30 автомобила ежедневно да се паркират точно на автобусна спирка срещу централен магазин, при наличие на знак „Забранено спирането” и самите служители на полицията да газят закона, който повелява, че е забранено спирането на автобусна спирка в разстояние на 30 м?

Паркингите пред полицията, общината и съда нямат статут на служебни, те не са забранена за граждани зона, но на тях стоят забранителни за паркиране знаци, които се газят точно от тези, които трябва най-зорко да ги изпълняват.

Или за всички ще е този паяк, или за никого. За нас, жителите на града, този паяк е самият ужас, самата чума, олицетворение на пладнешки обир, с който частна фирма си пълни гушата с 1000-2000 лв. на месец и раздава по две заплати. Общината не печели нищо, а дава 4800 лв. на фирмата”, пишат гневни хора на редакционните имейли.

Дупничани апелират към Общинския съвет на Дупница да се събере и да преразгледа решението за паяка, а също и да се намери някакъв компромисен вариант за служителите на общината, полицията и съда, така че те да използват паркингите, но не и напълно безплатно по 8 часа на ден. Това не пречи от гражданите да се иска 1 лв. на час, като същевременно им отнемат възможността да паркират законно, а когато паркират неправилно, я вдигат. За да ги спечелят, хората трябва да платят 30 лв. и да си получат колата в добрия случай без щети.

 

Подробности в печатното издание

 

Spread the love

Коментар за: Читатели: Шефката на ОП „Паркинги и гаражи” Радостина Велинова да си вземе паяка и да се махат от Дупница, ядат грешни пари

  1. ostavka

    anonimen
    2016/септември/10 at 10:32 AM