Кметът Гелев награди с купа „Германея” Диляна Минкина на световното по планинско бягане, Ева Паунова: Малки предприятия от Сапарева баня могат да кандидатстват за кредити с облекчени условия

 

172-01-05 Eva_Paynova

Ева Паунова на среща с кмета Гелев

Кметът на Сапарева баня Калин Гелев връчи медалите на най-добрите състезателки при жените в пожъналото огромен успех световно първенство по планинско бягане. Състезателката от българския отбор при девойки старша възраст Диляна Минкина бе наградена с купа „Германея“ от кмета на Сапарева баня Калин Гелев. Купата й бе присъдена, тъй като Минкина постигна най-предно класиране от българския отбор – 16-а при девойките.

172-01-05 441

Председателят на световната асациация по планинско бягане Бруно Гозелино

172-01-05 433

Министър Кралев се снима с треньори и бивши сътезатели.

172-01-05 429

Председателят на Общински съвет-Сапарева баня Иван Куйов с екип от общината

В  отборното класиране ги награди председателят на Общински съвет – Сапарева баня Иван Куйов. Шампионите при мъжете награди председателят на БФЛА и първи вицепрезидент на европейската атлетика Добромир Карамаринов. Церемонията се проведе пред препълнения амфитеатър „Гейзера“ в град Сапарева баня.

172-01-05 421

Цветанов с председателя на БФЛА Добромир Карамаринов, Димитър Кисьов и кмета Калин Гелев посрещат финалистите.

172-01-05 408

Цветан Цветанов с първата си треньорка по лека атлетика Василена Амзина

172-01-05 343

Цветан Цветанов аплодира златната медалистка Майер

 

Изпълнителният директор на „Рила спорт“ АД Славейко Стайков също награди най-добре представилите се български атлети в четирите групи – Диляна Минкина, Шабан Мустафа, Маринела Нинева и Александър Сръндев. В края на церемонията по закриване председателят на Световната асоциация по планинско бягане Бруно Гоцелино предаде знамето на първенството на следващия домакин на 33-тото световно първенство. Това ще бъде италианското градче Премана.

172-01-05 322

Над 20 дипломатически лимузини се качиха до лифта с дипломати да подкрепят спортистите си на световното.

172-01-05 321

Цветан Цветанов, кметът Калин Гелев, областният Виктор Янев и депутатът Кирил Калфин след старта на мъжете на Паничище

172-01-05 311

Кметът Калин Гелев със зам. областната Радослава Чеканска след церемонията по откриването на първенството

172-01-05 299

Министър Кралев се поздрави и прегърна с лекоатлетката и треньорка от Враца Деница от органицационния екип на БФЛА.

Знамето приеха Джакомо Леоне – член на Съвета на Италианската федерация, Масимо Санели – президент на спортния клуб „Премана“ и Филипо Фацини – президент на местния организационен комитет. Кметът Калин Гелев и председателят на БФЛА Добромир Карамаринов получиха плакети като оценка за отличната организация и успеха, който е постигнала община Сапарева баня и БФЛА с провеждането на това световно първенство. Церемонията по закриване и награждаване завърши със заря и с атрактивното участие на танцовата формация от Дупница „Денс машин“. Евродепутатът Ева Паунова поздрави кмета Калин Гелев за отношението на Сапарева баня към спорта и забележителната организация на световно ниво. На срещата присъстваха и тримата състезатели от Сапарева баня, участвали в световното – Любомира Пехливанска, Димчо Мицов и Йоана Гелева. „Вие вдъхновявате хора като мен, защото постигате успехи, които са невъзможни за някои хора“, с тези думи се обърна към младите атлети Ева Паунова. Тя сподели информация за възможностите за малки и средни предприятия от региона да кандидатстват за кредити с облекчени условия, гарантирани със средства от Европейския фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ).

Австрийката Андреа Майер, която е с шеста поредна световна титла, изпадна в делириум, след като се изкачи на стълбичката за първото място. Сапарева баня би по блясък всички домакини на световното от шест години насам, споделиха чужди треньори пред председателя на комисията по планинско бягане Димитър Кисьов. Председателят на БФЛА Добромир Карамаринов бе най-гордият българин на церемонията по награждаване на спортистите медалисти. На перфектен английски Добромир Карамаринов се обръщаше към официалните гости и благодареше за суперлативите. На крак над 50 униформени полицаи и жандармерия начело с началника на ОД на МВР Елиан Стамболийски и началника на РУ-Дупница Борислав Динев  създадоха перфектна организация на охрана и безопасност на движение. Талисманът на първенството Гейзо не се умори да падскача и да се радва на гледката към Рилските езера.

На старта на Рилските езера председателят на световната асоциация по планинско бягане Бруно Гозелино се влюби в красивата гледка към Рилските езера и не спираше да се възхищава през цялото състезание.

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, който даде старт на състезанието при мъжете, срещна първата си треньорка по лека атлетика Василена Амзина, с която сърдечно се прегърна.

Spread the love