Отново гавра с тийнейджърка: Ученички бият и събличат пред камера момиче

Filed under: България |

Tiineidrari

Боят между ученички изглежда вече не е рядкост

Родителите на бито и унижено от свои връстнички момиче в столицата казаха, че тя започва училище разстроена, но са убедени, че ще се оправи. Видеоклип с брутална гавра с тийнейджърка беше публикуван във Facebook и предизвика вълна от недоволство. На клипа се вижда как две момичета се нахвърлят върху своя позната, обвинявайки я, че е правила секс с определено момче. Докато едната побойничка напада жертвата, удря я, дърпа я за косата и я поваля на земята, другата снима случващото се с телефон. В края на видеото момичетата карат жертвата си да се съблече чисто гола.

Според коментари под клипа побойничките са 15-годишни, а подложената на унижение е на 14, съобщи Нова телевизия.

Клипът завършва с голото момиче и с думите: „Нали знаеш, че това отива във „Фейсбук” и то наистина отива във „Фейсбук”, отбелязва bTV.

„Чака да започне училище. Ще се оправи“, каза по Нова майка й, която отказа да бъде снимана.

„Това не се случва за първи път. Много пъти съм бил свидетел как я бият и съм се опитвал да я променя“, заяви познат на малтретираното момиче.

„В момента в две социални групи се водят разследвания“, каза майката на момичето.

На полицията е известно кои са ученичките, извършили и заснели гаврата. По случая работи детска педагогическа стая, защото участничките в клипа са малолетни. Родителите са подали жалба. Образувано е досъдебно производство.

„И в училище, и родителите, и съседите – всички ние някъде бъркаме, за да се стигне до тази агресия“, коментира училищният психолог Младен Владимиров.

Психологът Росен Йорданов коментира по bTV, че освен обичайните фактори за такова поведение, свързани с възрастта и желанието да се покажеш като готин, друг фактор е и изобилието от образци, които тези деца имат пред себе си.

„Не са виновни децата, виновни са децата във възрастните. Те на практика нямат зрелостта да показват модели, които са модели на поведение и утвърждаване. Агресията е свързана с утвърждаването най-вече.“

В средата на август 17-годишни момичета пребиха приятелката си и публикуваха видеозапис от побоя в интернет, припомня Нова. Сцената се разигра край полигона до затвора във Враца. Две момичета нападат своя приятелка, трета снима побоя.

На клипа се вижда как две момичета се карат и едното от тях унижава другото, обиждайки и удряйки го. Според жертвата причината за агресията са наркотици.

След инцидента три момичета и момче, което ги е откарало на мястото на инцидента, са задържани за 24 часа с обвинения за хулигански прояви.

Spread the love