Юнкер за обвиненията в алкохолизъм: Ако закусвах с коняк, щях ли още да съм на поста си?

Filed under: Свят |

Имам проблеми с левия крак, затова походката ми изглежда като на пиян човек, увери президентът на ЕС

175-13-01-Unker

Президентът на ЕС Жан-Клод Юнкер отхвърли слуховете, че е алкохолик, твърдейки, че походката му изглежда като на пиян човек поради претърпяна катастрофа, пише в. „Дейли мейл“. По време на интервю пред френския вестник „Либерасион“ за изясняване на въпроса Юнкер изпил четири чаши шампанско. Но 61-годишният бивш премиер на Люксембург каза: „Смятате ли, че още щях да съм на поста си, ако закусвах с коняк?“. Шефът на ЕС също така каза, че слуховете за неговото влечение към алкохола му създавали семейни проблеми. Пред „Либерасион“ Юнкер каза: „Наистина ме кара да се чувствам ужасно и дори доведе до това съпругата ми да ме пита дали не я лъжа, тъй като не пия, когато съм си вкъщи“.

Юнкер, който също така пуши много, каза, че шушуканията около него като човек с проблем с пиенето започнали, след като той залитна по време на среща на министрите на ЕС. „Имам проблем с баланса с левия крак, който изисква от мен да използвам парапета, когато вървя по стълби.“ И допълва, че след обяд хванал холандски министър за ръката, а той казал, че Юнкер е пиян.

„Този проблем идва от сериозна катастрофа. През 1989 г. бях три седмици в кома, а след това шест месеца в инвалидна количка.“

Юнкер е известен с добродушните си поздрави към лидерите на срещите на върха на ЕС. Той целува по главите някои лидери, а унгарският премиер Виктор Орбан беше шамаросан и поздравен с думите “Здрасти, диктаторе“. В тази връзка Орбан казва: „Винаги казвам диктаторе. Такъв съм. Когато някой разчупи калъпа, веднага става луд или алкохолик“.

Френският журналист Жан Катрмер, който взе интервюто, каза, че Юнкер гаврътнал четири чаши шампанско по време на техния лек обяд. И си спомня как по времето, когато Юнкер беше премиер на Люксембург, той изпил последователно три чаши коняк в края на хранене, по време на което не се лишил от доста чаши бяло вино.

Слухове за лошото здравословно състояние на Юнкер имаше и след като той каза, че има камъни в бъбреците, но вече е решил този си проблем.

 

Снимка:

Жан-Клод Юнкер

 

Spread the love