Навални: Медведев има вила 3 пъти по-голяма от Кремъл, в нея има площадки за кацане на хеликоптери, подземни и ски съоръжения, кули и хотел

Filed under: Свят |

Medvedev

Според твърденията на опозицията, вилата на Дмитрий Медведев е в Подмосковието

Фондът на руския опозиционер Алексей Навални разкри, че премиерът Дмитрий Медведев има вила върху площ 3 пъти колкото Кремъл и 30 пъти колкото Червения площад. Според Фонда за борба с корупцията имотът е построен със средства от благотворителния фонд „Дар“, предаде БНР.

Шестметрова ограда прикрива вилата на Дмитрий Медведев в Ивановска област, в Подмосковието. Тя е разположена върху почти 80 декара земя в град Пльос.

От неправителствената организация съобщиха, че тя е уредена по принципа на вилата на президента Владимир Путин край черноморския курорт Геленджик и в нея има площадки за кацане на хеликоптери, подземни и ски съоръжения, кули и хотел.

От Фонда на Навални искат отговори на въпросите – колко струва вилата, с какви пари е платена и защо се крие.

Прессекретарят на премиера Дмитрий Медведев – Наталия Тимакова коментира разкритието, признавайки, че мястото е посещавано от премиера на Русия, но отрече това да е негова вила или някой от семейство му да я притежава или наема.

Тимакова обясни, че Федералната служба за охрана избира местата, където ще отседне руският премиер, когато е на работни посещения, и че охраната ѝ се осигурява от нейните служители.

Преди месец Медведев направи непремерено изказване по отношение на заплатите на учителите, като ги посъветва да работят допълнително или да преминат в бизнеса. Това предизвика сериозна негативна обществена реакция и стартира подписка за отстраняването му от власт.

Spread the love