Шок в Санданско! Бойко и Емрат Шикерови размазаха с тухла главата на овчаря Николай Попов, третият брат избяга, минувачи намериха трупа

Filed under: Сандански |

Местните хора: Ако ги пуснат от ареста, ще ги линчуваме, оплаквахме се от агресията им, но защото са умствено изостанали, законът ги брани

lineika_1

Тежко убийство хвърли в шок Санданско. 44-годишният Николай Попов от село Горна Сушица, пастир в с. Джигурово, бе намерен мъртъв вчера сутринта.

Сигналът за тежкото криминално престъпление е подаден в полицията към 07:30 часа от случайни минувачи, които открили трупа. Пристигналите на място униформени служители установили, че мъртвецът е на 44 години от съседното на с. Джигурово село Горна Сушица. При извършения оглед от органите на реда по трупа са констатирани следи от насилие. Жителите на Джигурово разказват, че той работел като овчар при местен животновъд. Именно там, до обора, където прибирал животните, бил открит и трупът на пребития Николай, който според запознати често оставал да спи там, за да ги пази.

Бруталното убийство изправи на нокти полицията в курортната община и за по-малко от два часа ченгетата задържаха за 24 часа двама братя от ромската махала на Джигурово, заподозрени в извършване на тежкото престъпление – Бойко и Емрат Шикерови. Според сигурни източници на „Вяра” обаче третият брат успял да избяга в гората. Хората коментират, че именно той е извършителят на убийството. „По дрехите им открити следи от кръв. Назначена е експертиза, резултатите ще покажат дали са съпричастни към престъплението”, коментираха разследващи. За разпит са закарани в полицията в Сандански майката на мъжете – Мая, както и сестра им, допълниха те. За случая е уведомена Окръжна прокуратура – Благоевград. По случая е образувано досъдебно производство.

44-годишният убит пастир не е семеен, страдал от заболяване. От 25-30 години обикалял селата и търсел работа като кравар или овчар. Има брат, който също пасе чужди животни. Заподозрените братя също не са семейни. Те обаче често създавали проблеми на местното население с агресивното си поведение. След употреба на алкохол ставали неконтролируеми. „Пропищели сме от тях. Поне веднъж седмично сме подавали сигнал срещу тях, кметът също е писал докладни да ги махнат от селото ни и да си отдъхнем от тях, но нищо не се направи. Въпрос на време бе да направят най-лошото, макар че все още не са им повдигнати обвинения”, споделиха местни хора.

Бойко и Емил били на гроздобер в неделя, наели ги да прибират гроздето. Взели някой лев и седнали да пият. На няколко места ходили, за да се черпят с алкохол. Прибрали се вкъщи към 02,00 часа в понеделник през нощта. Ако те са извършители на престъплението, най-вероятно са го направили във времето от полунощ до часа на прибирането си. Братята са добре познати в санданското село Джигурово, те са агресивни и има данни, че са умствено изостанали. „Цяло село е потресено от жестокостта, с която психарите са били и убили 45-годишния Попов. Нямам думи де коментирам”, това пък заяви кметът на Джигурово Тодор Тетимов. Според направения оглед мъжът е удрян жестоко с камък по главата и лицето. Смъртта е настъпила от причинените травми и най-вече от травмата в главата. Отдавна срещу братята е имало подавани сигнали за агресията им, но понеже са умствено изостанали, законът ги брани, казаха местните хора. В момента двамата са в ареста на полицията в Сандански. В селото вече говорят, че ако братята бъдат освободени от ареста, хората ще ги линчуват.

 

 

Spread the love