Младите танцьорки на Мария Дюлгерска от Крупник грабнаха бронз от фестивал във Венеция в конкуренция с 500 участници

Filed under: Актуално от днес,Благоевград |

Ръководителката получи диплом, възпитаниците й пътуваха до Италия благодарение на събраните 900 лв. от местните хора в Симитли179-05-01  к1

Талантливите момичета от балет ,,Дъга“ към читалище ,,Владимир Маяковски“ в симитлийското село Крупник с ръководител Мария Дюлгерска се завърна вкъщи с бронзов медал от Венеция. Тийнейджърките се явиха на фестивала, който бе под патронажа на вицепрезидента на Република България Маргарита Попова, и заеха почетното трето място.179-05-01  к2 179-05-01  к3

В надпреварата участваха над 500 танцьори от България, Финландия, Полша, Литва, Италия, Испания и още много страни. Българското участие бе изразено в общо 10 групи – 8 от София, 1 от Русе и групата от Крупник, която се завърна с една купа за III място, 2 дипломи – една за III място и една за ръководителката Мария Дюлгерска, както и с грамота за участие.
Както “Вяра” писа, децата от балет „Дъга” заминаха, за да завоюват отличията си благодарение на събрани средства от благотворителния спектакъл „Пролетна магия”, който се проведе в село Крупник.
Хората тогава се обединиха и самодейците успяха да съберат сумата от 903,50 лева, която бе само началото. Благодарение на средствата, събрани тогава, децата прославиха Симитли и в Италия.

 

Spread the love