Учени от 9 държави се събират на конференция „Дигитализация и социални трансформации в глобализирания свят“ в ЮЗУ

Filed under: Актуално от днес,Благоевград |

 

BLGКатедра „Социология“ към Югозападния университет „Неофит Рилски“ и Социологическата лаборатория към катедрата организират международна конференция на тема „Дигитализация и социални трансформации в глобализирания свят“. Форумът ще се проведе от 29.09. до 1.10.2016 г. Официалното откриване ще се състои на 29.09.2016 г. от 10.00 часа в зала 114 на Учебен корпус 1.

В конференцията ще участват учени от Полша, Румъния, Белгия, Аржентина, Филипините, Мароко, Албания, Македония и от различни български университети и институти: ЮЗУ „Неофит Рилски“, СУ „Св. Кл. Охридски“, УНСС, НБУ, БАН.
В продължение на три дни участниците ще дискутират проблемите на дигитализацията и нейните последици в теоретичен, методологически и практически аспект. Ще се обсъждат въпроси, свързани със социалните медии, дигиталната грамотност, медийната социализация, ролята на интернет в обучението на студентите.

Международната конференция се провежда под патронажа на ректора на ЮЗУ „Неофит Рилски“ доц. д-р Борислав Юруков и е част от инициативите във връзка с честването на 40-годишнината от създаване на университета.

Spread the love

Коментар за: Учени от 9 държави се събират на конференция „Дигитализация и социални трансформации в глобализирания свят“ в ЮЗУ

  1. Изтървали са да поканят и УБИТ, подхожда на ЮЗУ!

    Народна поговорка
    2016/септември/27 at 20:18 PM