„Паякът” напусна Дупница! Остави 8040 лв. оборот в хазната при 4800 лв. наем на месец, само 2-ма шофьори с официални жалби 

Filed under: Актуално от днес,Дупница |

Община Дупница обмисля варианта да закупи собствен репатриращ автомобил184-06-01 64

Работата на „паяка“ приключва на територията на Дупница до края на седмицата, тъй като договорът му бе за 2 месеца, съобщиха от пресцентъра на общината. Както е известно, автомобилът за репатриране бе нает за няколко месеца пробно от специализирана фирма. Статистиката на общината показва, че през месец август в нарушение са хванати 268 автомобила, а финансовите постъпления са 8040 лева. За 19-те работни дни на септември „паякът” е закарал на наказателния паркинг 98 неправилно паркирани коли. Според информациите наемът за един месец е бил 4800 лв.

184-06-01От понеделник с организацията по санкционирането на неправилното паркиране по главните улици и в района на централната градска част се заема РУП-Дупница. От общинската администрация уточниха, че до 29 септември има постъпили две жалби – едната оспорва „неправилно репатриране” на автомобил, а другата е за „нанесена щета“ по автомобила. След като бъдат обсъдени резултатите от дейността на „паяка“, ще бъде взето и решението дали да се пристъпи към закупуване на такъв специализиран автомобил.
Благодарствено писмо от група таксиметрови шофьори пък бе изпратено до кмета на община Дупница Методи Чимев, с което се изказва задоволство от работата на „паяка“. От общината напомниха още, че репатрирането на автомобили, неправилно паркирали, се извършва само и единствено с решение на представител от РУП-Дупница.

Spread the love