Богомила Михайлова: Защо в България не може да има протест срещу несправедливостите, а само бледо подобие на стачки?!

217-01-10 Богомила Михайлова 8041656441_201649542941781418_n

Защо в България не може да има протест срещу всяка несправедливост, а само бледо подобие на стачки, при това анемични. Първо: Защото българите няма какво да губят. Ние нямаме база за сравнение. Защото нямам чувство за национална идентичност, защото всеки него си гледа и за другия не иска и да знае. Никога не сме живели по друг начин, затова не знаем какъв живот искаме да си върнем. Втората причина е свързана с първата. Живеем като прасето във фермата. Ако ни нахранят сме доволни.(нямаме право сами да си намерим храна), ако пропуснат едно хранене ние сме раздразнени, но не можем да напуснем фермата. Заградени и пазени сме. Не счупим ли оградата ще продължим да бъдем биологични единици без мозък, с един, единствен рефлекс. Да ни нахранят!
Управлението на една планета не може да бъде поставено на платформата на консуматорството и философията на оцеляването. Не може да бъде поставено на трагикомедията да разпнеш своя цар, и след това да поискаш да разпнеш царете и на другите народи, защото ти никога вече няма да имаш своя цар и съответно свое царство! Това е бедата на едно старозаветно племе. Това е неговата престъпна и античовешка психология. Затова днес Стената на Плача им е храм. Но се питаме ние, защо стената на Плача трябва да е и молитвен олтар на  управниците на България? Ние нямаме ли свои молитвени олтари? Олтари на моление към Българския Бог? И българи ли са тези, които се молят пред Стената на Плача? С нас е Христос, на когото се даде всяка влас на небето и на земята.
Селският хитрец обича глупака, глупака жадува селския хитрец.

Затова колкото повече невежество, толкова е по-значим хитреца и толкова по-дълго той е на власт. Най-лошото е, че когато хитрината не мине, идва жестокостта и вулгарното упражняване на властта срещу този, който се е събудил, и който е имал дързостта да каже истината право в очите. Селският хитрец не е човека на силния характер, защото само дребните души са властолюбиви. Затова той не се събира с тези, които са мъдри, а с тези, които са подли и хитри.

По текста обработи Богомила Михайлова

Spread the love

Коментар за: Богомила Михайлова: Защо в България не може да има протест срещу несправедливостите, а само бледо подобие на стачки?!

  1. Още една жертва на неграмотността и на леля си:)

    Иванка Терзийски
    2016/октомври/03 at 1:34 AM