Председателят на ГЕРБ-Дупница Ивайло Константинов: Кандидатурата на Цецка Цачева е попадение в десетката

Зам.-кметът Красимир Георгиев: Работил съм за нея, при нея няма „Не мога” и „Не е моя работа”, тя е приятел на община Дупница, Крум Милев: С нея ще изпушим лулата на победата!

75-12-13-Ivailo Konstantinov 1333

Ивайло Константинов

Кандидатурата на Цецка Цачева за президент е попадение в десетката. Всички от ГЕРБ в Дупница чувстваме кандидата за президент Цецка Цачева много близка, ще работим за нея и ще спечелим състезанието.

185-01-02 7776_n 185-01-02 634_n

Познавам я много отдавна, зам.-кметът на Дупница Красимир Георгиев е бил неин пиар. Радвам се, че за първи път България ще има жена за президент.

249-01- Krum_Milev

Крум Милев

28-03-01 krasimir-georgiev

Красимир Георгиев

Спомням си, когато дойде за откриването на офиса на ГЕРБ в Дупница през 2011 година, ние я посрещнахме, като се стараехме да се представим възможно най-добре, но тя излезе навън в един момент. И аз се учудих, но разбрах, че е излязла, за да пуши цигара, не за друго.

185-01-02 478_n

Вяра Церовска, Цецка Цачева и Владислав Караилиев

В същия момент видях, че зам.-кметът Крум Милев си беше запалил цигарата в офиса и вече го беше опушил. Казвам това само за да подчертая колко етичен и съобразителен човек е, как умее да цени, а Крум Милев как умее да предразполага. Негативно за нея може да каже само човек, който не я познава, това каза веднага след обявяването на името й за кандидат-президент председателят на ГЕРБ-Дупница Ивайло Константинов и добави – Тя има добро сърце и шорока душа. Просто е добър и дисциплиниран човек.

185-01-02 Rosica Borisova GERB Bobov dol

Росица Борисова – общински председател на ГЕРБ-Бобов дол

185-01-02 viktor qanev

Виктор Янев – общински председател на ГЕРБ-Кюстендил

185-01-02 Асим Адемов

Асим Адемов

Никога не се е замесвала в скандал или афера, името й е чисто, това е достатъчно. Цачева е председател на парламента втори мандат, това е изключително важен момент, тя познава детайлно законите и има подход към реализирането на законодателните реформи. И няма да е трудна победата, но имаше и по-лесни варианти. Цачева не я познават добре хората – така, както ние я познаваме.

185-01-02 Gergana_Videlova_GERB-Boboshevo

Гергана Виделова – общински председател на ГЕРБ-Бобошево

185-01-02 andonov1

Йордан Андонов

„Сигурен съм, че ще бием с Цачева, вярвам в нейната опитност и допломатичност, аз уважавам хора, които не си отмъщават, не избухват и не се движат от командаджийска страст. Тя е благороден и справедлив човек, и двамата имаме една обща слабост, особено аз – цигарите, но съм на път да ги откажа, искам, но не мога. Е, в деня на победата ще изпушим с нея по една лула, а може и в президенския кабинет това да стане”, поде майтапа зам.-кметът Крум Милев. „Цецка Цачева е най-доброто попадение, познавам се с нея от 2009 година, когато тя беше мажоритарен кандидат на ГЕРБ за депутат от Плевен, работил съм за нейната кандидатура, бях час от екипа й като пиар. Общи приятели ни запознаха, но тя се превърна в приятел на община Дупница. Няколко пъти сме се виждали, давал съм чисто професионални съвети. Тя е невероятен човек и искам да кажа, че през последните години тя най-много е помагала на общината ни. Винаги, когато е имало неразрешим проблем, веднага отивам при нея. Тя е невероятен човек, сяда в кабинета, заема се с проблема без увъртане, без молби. Когато не може да си вдигне телефона, веднага ми връща есемес, а по-късно и обаждане. Работата се свършва на момента. Това е единственият човек, който върши работата на момента, без отлагане. Сяда и докато не се свърши работа, не мърда. При нея няма „Не може”, „Не става”, „Това не е моя работа”. Тя е човек на действието. Изключително оперативен и отговорен човек. И най- вече честен. На мен Цецка Цачева е любимият политик. Поставям я на първо място, защото помощта й винаги е била реална, а не на думи”, обяви зам.-кметът Красимир Георгиев.

„Кандидатът за президент на ГЕРБ Цецка Цачева има само силни страни”, заяви общинският председател на партията в Кюстендил Виктор Янев. „Цецка Цачева има дългогодишен опит в политиката, избирана е два пъти за председател на Народното събрание. Тя е човек на консенсуса, умее да се съобразява с мнението на другия и с аудиторията“, допълни Янев. „Силно се надявам нашата кандидатпрезидентска двойка – Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев, да спечели изборите още на първи тур. Има много кандидати, което не изключва възможността да се стигне и до балотаж. Ако обаче се води една правилна кампания, успехът на двойката може да е сигурен и още на първи тур“, коментира още общинският председател. Той е категоричен, че Цецка Цачева е една силна кандидатура, носеща изключителен баланс в политиката. „Цецка Цачева милее както за партията, така и за бъдещето на страната и съм сигурна, че с нея ще постигнем успехи“, категорична бе председателката на ГЕРБ-Бобов дол Росица Борисова. „Според мен няма друг по-подготвен политик от Цецка Цачева. Оптимист съм, Цецка Цачева ще постигне успех още на първи тур. Докато всички кандидати говорят, че отиват на битка, на война, за нея кандидатпрезидентската кампания е едно състезание“, добави още председателката на ГЕРБ-Бобов дол. Председателката на ГЕРБ-Бобошево Гергана Виделова пък подчерта, че няма друг по-достоен кандидат от Цецка Цачева. „Познавайки останалите кандидати, аз не мога да посоча и един, който да й е опонент. Тя има управленски опит, това, че е юрист, й помага допълнително. Показала е, че умее да работи и да овладява конфликтна среда между отделните политически партии. Много красноречив е и фактът, че е избирана с мнозинство за председател на парламента, и то не само с гласовете на народните представители на ГЕРБ. Това е доказателство, че й се има доверие на добър професионалист. Не изключвам да стане и обект на атака, на каквато сме свикнали почти при всяка предизборна кампания. Измислят се най-различни неща, когато опонентите й не могат да се справят с нейните качества. И сега само мога да гадая какво биха измислили. Аз лично мисля, че тя трябва да спечели още на първи тур“, заяви Виделова.

Общинският лидер на ГЕРБ-Жени в Благоевград Елена Ташкова смята, че двойката Цецка Цачева и Пламен Манушев, която ГЕРБ издига, е възможно най-добрият избор и безспорни победители в бъдещите президентски избори. „Това, че кандидатът на ГЕРБ за президент е жена, е много силен коз. Цецка Цачева е достатъчно силна и твърда, за да се справи. Смятам, че тя ще бъде избрана от първи тур и ще получи достатъчно подкрепа”, коментира Елена Ташкова. Тя не се познава лично с Цачева, но впечатленията си от дейността й си е изградила от посещенията  в Народното събрание.

Общинският председател на ГЕРБ в Благоевград Йордан Андонов обясни, че е имал доста обаждания от членове и симпатизанти на партията и всички приемат кандидатурата на Цецка Цачева с изключително доверие.

„Най-разумното решение е да се гласува доверие на Цецка Цачева, тя е доказан законотворец и балансьор, взима адекватни решения в трудни моменти. Освен това една от функциите на президента е да наблюдава законодателната дейност на парламента и да налага вето със съответните мотиви, така че Цачева е тази, която в детайли и тънкости познава всички преминали закони и тези, които са на дневен ред в парламента и ще може с вещина да упражнява контрол. И нека да не се заблуждаваме – тя е една изключително силна фигура още от учредяването на ГЕРБ, която се приема от всички наши симпатизанти”, коментира Йордан Андонов. Той обясни, че предстоят тежки избори и като ръководител на структурата в Благоевград ще направи всичко възможно да се спести балотаж, а и да има  по-малко разход на данъкоплатците.

Структурите на ГЕРБ в общините Гоце Делчев и Гърмен  със задоволство приеха  издигнатата от партията кандидатура за президент на председателя на Народното събрание Цецка Цачева. Зам. областният управител Асим Адемов заяви: „Номинирането на Цачева е много добър избор. Именно тя с опита си като председател на Народното събрание ще е  изключително полезна. Според мен тя е способен и взискателен човек, що се касае до спазването на законите в страната ни, и добър дипломат. Нейната кандидатура мога да кажа, че е най-добрата от всички други, които ще се борят за поста на „Дондуков” 2,  а ние от ГЕРБ ще работим за победа.”

Димитър Гамишев – председател на общинското ръководство на Гоце Делчев, заяви: „Напълно съм удовлетворен от решението Цецка Цачева да е кандидатурата на ГЕРБ  за президент на Република България. Още от утре започваме кампанията.”

Верхад Ислямов – общински председател на ПП ГЕРБ – Гърмен, коментира: „И двамата са достойни хора, с изключителен опит в българското законодателство. Министър-председателят и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов и Изпълнителната комисия наистина успяха да предложат на България изключително компетентна и отговорна кандидатпрезидентска двойка”.

„Отдавна съм се наслушал за бащата на нацията. На тая нация много бащи и претенции за бащи се явиха. Крайно време е да имаме и една майка, която да се погрижи действително майчински за този народ”, обяви премиерът Бойко Борисов при обявяването кандидатурата на Цачева. „А не хора с его, което трудно въздържат и които мислят, че сядайки в президентското кресло, могат да свършат работа със сила или натиск. Не могат“, подчерта той. Припомни тезата си, че предстоящите избори за президент са като вот на доверие към правителството. Според него Цачева е най-подготвена за поста от другите обсъждани кандидати основно заради задълбочените си познания на законодателството. Премиерът мотивира кандидатурата на Манушев с подготовката му във военната сфера, каквато Цачева няма. Освен това той бил одобряван от гражданската квота.

 

 

 

Spread the love