Мемет Бериша от Косово остава в ареста за 18 кг дрога, проплака пред съдия Бамбов в Кюстендил: Стар съм да лежа в затвора, имам 3 деца

Filed under: Кюстендил |

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Мемет Бериша докаран в съда от служителите на съдебна охрана.

62-годишният Мемет Бериша от Косово остава в ареста на Кюстендил заради над 18 кг хероин, които той скрил в дървен сандък под задната седалка на автомобила си „Субару“. Небет Бериша пътувал сам и бил спрян за щателна митническа проверка на ГКПП-Гюешево. „Виновен съм, искам по-бързо нещата да приключат. Стар съм вече, не мога да стоя в затвора, имам три деца. Дано се смилите над мен и да ми наложите по-леко наказание“, каза пред съда Мемет Бериша. „Ние сега не провеждаме процес, а заседаваме по отношение на това дали да ви вземем мярка за неотклонение „задържане под стража“, поясни съдия Красимир Бамбов, председателстващ състава на Кюстендилския окръжен съд.

Прокурорът по делото Валери Пенков от Окръжна прокуратура -Кюстендил поиска постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”. Служебният защитник Любомир Върбички каза, че Мемет Бериша се признава за виновен, и поиска от съда да му се наложи мярка според НПК. Постоянният арест може да се обжалва. Дрогата и колата са конфискувани.

 

 

Spread the love