Цветанов призова Реформаторите да имат мярка в говоренето

Filed under: България |
Той апелира в предизборната кампания да бъдат запазени на първо място човешките отношения и толерантността към различното мнение

tsvetanov

Цветан Цветанов призова за мярка в говоренето на Реформаторите срещу кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева, която е подложена на заклеймяване като лява кандидатура с минало в БКП.

Шефът на предизборния щаб на ГЕРБ напомни на коалиционния партньор, че същото поведение имаше и преди парламентарните избори, но после се нареди на масата за влизане във властта, съобщава „Канал 3“.

„Това е типичен стил на правена на политика и на предизборна кампания на РБ. Нека се върнем в периода 2014 г., три месеца преди избора за 43-я парламент. Тогава по същия начин, даже бяха много по-остри в заклеймяването си.

„И впоследствие, след като приключиха изборите, седнаха на масата и казаха „Можем ли да участваме заедно в бъдещо управление, да формираме мнозинство“, заяви Цветанов в отговор на въпрос на медията.

„От тази гледна точка винаги съм казвал – нека да не преминаваме границата на невъзможността след това да си говорим. Защото днес повече от всякога се нуждаем от нормализиране на отношенията между политическите партии, между политическите лидери“, призова той.

Цветанов даде да  разбере, че също има с какво да атакува кандидата на РБ Трайчо Трайков, но ГЕРБ не залага на такъв подход.

„Аз се отнасям с необходимото отношение към всеки един кандидат, независимо, че Реформаторите си издигнаха Трайчо Трайков и всеки знае какви са неговите качества и как беше освободен от министър-председателя Бойко Борисов в първия мандат за несправяне с работата“, отвърна на удара Цветанов и призова партньорите, които обещаха да дадат подкрепата си за ГЕРБ на балотажа, за запазване на човешките отношения и толерантността към различното мнение и различния опонент.

Цветанов даде заявка ГЕРБ, предизборният й щаб и кандидатпрезидентската двойка Цачева-Манушев да бъдат прагматични, позитивни и градивни.

Той апелира в предизборната кампания да бъдат запазени на първо място човешките отношения, а после и толерантността към различното мнение и различния опонент. „И нека победи по-добрият“, заключи вторият в ГЕРБ.

Spread the love