Шофьорът Михаил Величков от Петрич изскочи в движение от тир с 20 т захар, преди да се обърне в дере при Кресненското дефиле

Filed under: Актуално от днес,Петрич |

 

Камионът изгоря напълно, захарта се е стопила от огъня 

187-04-01

ТИР с над 20 тона захар падна в дерето, шофьорът излезе през предното стъкло

40-годишният Михаил Величков от Петрич оцеля като по чудо, след като товарният автомобил „Скания“, който управлявал, падна в дере в Кресненското дефиле. Инцидентът стана вчера рано сутринта, около 05:45 часа, на главен път Е-79 между Кресна и Симитли. До произшествието се стигнало, след като тежката машина, която била натоварена с над 20 тона захар и управлявана от него, излязла встрани от платното за движение, паднала в крайпътното дере и се самозапалила. За щастие шофьорът не е пострадал. Според запознати в последния момент той успял да счупи стъклото на товарния автомобил, откъдето се измъкнал невредим. Тирът е изгорял напълно, на мястото на инцидента до късните обедни часове на вчерашния ден имаше полицейски и противопожарни екипи. За съжаление обаче напълно са изгорели както товарният отсек, така и влекачът. Превозваната над 20 т захар в чували се е стопила от огъня. Инцидентът обаче не попречил на трафика между Кресна и Благоевград.

Михаил от Петрич работи като шофьор в частна фирма на града от дълги години. Близки до него казват, че до момента подобно произшествие на пътя не е имал. Бил изключително дисциплиниран и като човек, и като водач. Разследването по случая от органите на реда продължава.

 

Spread the love