Банско гостува на румънския град Петрошани

Filed under: Банско |

 

BANSKO   034

Представители на шест неправителствени организации и сдружения от град Банско, водени от заместник-кмета Александър Мацурев и кмета на гр. Добринище Китан Галчев, участваха в Дните на гражданското общество в град Петрошани, Румъния. Посещението бе в изпълнение на проект „Дни на гражданското общество – бъдещето започва днес”, част от програма „Европа за гражданите”, мярка 2.1 Побратимяване на градове. Община Банско, унгарската община Варпалота, италианската Понте Нелле Алпи и полската Псари са партньори по проекта, в който водещата община е Петрошани.

BANSKO  008

В рамките на пет дни участниците от тези европейски общини представиха своите места с фолклора, традициите и обичаите си, взеха участие в семинари и работни срещи на различни теми.

BANSKO  005

С проекта, изпълняван по програма „Европа за гражданите”, се цели стимулиране активността на гражданското общество в Европа, подобряване на сътрудничеството, доброволчеството и обменът на идеи. Банско и Петрoшани са побратимени градове от 2008 година, като това е вторият съвместен проект, по който работят.

BANSKO  002

BANSKO  071

BANSKO  059

Spread the love