Борисов: С Европа и НАТО изнесохме демокрация и съсипахме страни

Filed under: България |

Borisov-2

Чакаме времето, когато ще признаем грешката си, каза премиерът

Изнесохме демокрация, която съсипа страните, заливащи ни с мигранти. България трябва да понесе отговорността и да помага на хората, бягащи от военни конфликти.

Това са конфликти на места, където има намеса на Европа и НАТО. Това коментира премиерът Бойко Борисов при откриването на форума „Миграция и интеграция. Влиянието върху жените“, организиран от Европейската народна партия, предаде БНР.

Където да доведем мъж, жена, деца, бягащи от войната, добре дошли са. Тогава всеки ще си отвори сърцето, за да помогне на тези бедстващи хора, защото нашите ракети – френските, английските, американските, руските и турските, разрушиха техните градове и държави, коментира премиерът.

Това е опасно за мен, като го говоря, защото в тези държави слушат и казват, тоя на какъв се прави, но това е истината, добави Борисов.

Изнесохме демокрацията, която разсипа тези държави. И сега чакаме времето, в което Тони Блеър излезе и каза: „Сбъркахме за Ирак“, заяви още той.

Защо трябва да чакаме десет години, за да се извиним, а не го прекратим веднага, каза Борисов и подчерта колко важно е да бъдат затворени границите от Финландия до българо-гръцко-италианска граница, както и да останат само граничните пропускателни пунктове.

Във своята фейсбук страница Борисов написа следното:

„Щастлив съм, че имах възможността днес да говоря пред представители-жени на ЕНП, които организираха конгрес в София на тема „Миграция и интеграция: влиянието върху жените“. В Европа се сблъскаха хуманността, добротата, желанието на всяка майка и жена да помогне с огромния натиск и страховете на европейското общество. Аз продължавам да смятам, че на тези, които бягат от война, особено където има и наша намеса – на Европа, на страните от НАТО, ние сме длъжни да им помагаме. Цялата ни европейска дипломация трябва да се насочи и да използва всичките си лостове за прекратяване на военните действия в конфликтните региони. Защото държави като САЩ и Русия не усещат мигрантската криза така, както се усеща в Европа. А причината за това е, че нашите лидери десетилетия наред са изградили най-доброто място за живеене, изградили са ЕС и всички се насочват към нас. Каквито и недоразумения и трудности да има в ЕС, няма по-добро от мира и общите действия – не трябва да забравяме това. Ето защо гласът на жените трябва да се чува навсякъде – в Парламента, в Комисията и останалите институции. Говоря това не защото считам, че ЕС е в упадък, а точно обратното. Създали сме върха на демокрацията в Европа и най-висшата степен на управление.”

Видео

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7?fref=ts

Spread the love