Самоковският депутат Александър Методиев легна в болница със сърдечна криза, изпусна делото за хулиганство

Filed under: Самоков |

В обвинителния акт е посочено, че народният представител „лъхал на алкохол“, когато размахвал депутатската си карта пред полицаи

191-02-01 metodievСамоковският депутат от ДПС Александър Методиев, по-известен като Бат Сали, който е обвинен за хулиганство, е постъпил в болница със сърдечна криза. Това стана ясно в началото на първото заседание срещу народния представител вчера в Софийския градски съд. Заради това на делото не беше дадено ход и беше отложено за 14 ноември. Въпреки че по тези дела присъствието на подсъдимите не е задължително, Методиев беше изпратил молба по адвоката си с искане първото заседание да бъде отложено. Адвокатът на Методиев представи документ, че той е бил приет по спешност в болница „Лозенец“. В съдебната зала стана ясно, че прокуратурата разполага с видеозапис от скандала между Методиев и пътните полицаи. Припомняме, че Методиев ще бъде съден за случай от 1 май, когато след неправилно изпреварване отказал да спре за полицейска проверка. По-късно същият патрул спрял автобус, депутатът се върнал, държал се грубо с полицаите и ги заплашвал с уволнение. На 7 юли главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на Методиев. То бе по повод събития от 1 май 2016 г., когато депутатът, управлявайки лек автомобил, влязъл в Костенец. На място, което е забранено за изпреварване, той извършил непозволена маневра – т.нар. „тройно изпреварване“. Намиращ се в района полицейски служител незабавно му сигнализирал със стоппалка да спре. Вместо това обаче Методиев помахал с ръка на полицая, увеличил скоростта си на движение и подминал. Така попречил на служителя на МВР да изпълни задълженията си.
Малко по-късно катаджиите спрели за проверка микробус със седем души в него, като поискали документите им за самоличност. Тъй като единият от тях нямал такъв, полицаите започнали да му съставят акт. Александър Методиев пристигнал при катаджиите и след като се приближил до този, който съставял акта, „назидателно и на висок тон започнал да пита и да иска обяснение защо съставят актове на „неговите хора“. Бат Сали извадил депутатската си карта и я размахвал пред полицаите. Освен това Методиев наредил на нарушителя да не подписва акта. В обвинителния акт е посочено, че народният представител „лъхал на алкохол“. Викайки, поискал от полицаите отчет за цялостната им дейност през дежурството, както и за съставените актове. Полицаите му отказали. Методиев отправил заплаха към тях, че „ще ги уволни и след три дни ще се видят вече цивилни“.

Spread the love