„Холандците“ „ушиха“ „Шивачите“ с 5:2 и записаха хеттрик от турнирни победи по минифутбол в Самоков

Filed under: Спорт |

 

Ексиграчът на „Рилски спортист“ Никола Бойчев стана голмайстор на надпреварата с 8 попадения

192-14-03-vasil-Asparuh

„Аспарух“

192-14-03-vasil-Holandcite

„Холандците“

Своеобразен хеттрик от турнирни победи по минифутбол в последните 2 години завоюва селекцията на „Холандците“. „Лалетата“ спечелиха последните две издания на надпреварата за Празника на Самоков, а сега триумфираха и в есенния турнир, състоял се на терените с изкуствена настилка в рилския град. На финала „оранжевите“ сразиха с 5:2 „Шивачите“ за радост на своите почитатели.

Вицешампионите все пак бележат израстване в сравнение с турнира от август, когато завършиха трети. В спора за бронзовите медали тимът на „Аспарух“ би „Хърватска“.

192-14-03-vasil-Shivachite

„Шивачите“

Победителите излъчиха и призьорите в две от индивидуалните направления на състезанието. Най-полезен играч стана Красен Николов, играл неотдавна и за националния младежки отбор на европейското първенство в Чехия, а за най-добър вратар бе определен Любослав Стойчев. Голмайстор с 8 попадения пък стана бившият футболист на „Рилски спортист“ Никола Бойчев, защитавал цветовете на „Аспарух“. Съставите от топ 3 заслужиха красиви купи, а изящни статуетки зарадваха призьорите в отделните класации.

Общо 8 отбора, включително и един от Сапарева баня, изиграха много емоционални и драматични сблъсъци под вещото ръководство на арбитрите Мариян Гребенчарски и Милчо Шуманов.

Успехът на „Холандците“ им позволява да се включат в груповата фаза на най-силния роден турнир под егидата на Българската асоциация по мини футбол „Шампионска лига“, където благодарение на добрите си изяви от миналата година дори ще бъдат сред поставените отбори. Във втория по значимост турнир „Лига Европа“ пък ще участват „Шивачите“ и „Самоков“.

 

Spread the love