Вещи лица пропуснаха делото за убийство на гарда на Братя Галеви, Николай Радев –Отвертката, съдия Начев подхвана за разпити 46-има свидетели

Filed under: Дупница,Кюстендил |

 

В съда дойдоха и тримата подсъдими Карастоянови – Владимир и синовете му Иван и Николай

01-02  1410Karastoqanovi1

На преден план – Николай Карастоянов с адвоката си Димитър Марковски

Вещите лица, които изготвят експертизи за смъртта на Николай Радев – Отвертката, за пореден път пропуснаха заседанието на Кюстендилския окръжен съд. Въпреки това съдът, председателстван от Мирослав Начев, даде ход на делото.

„Съдът полага много сериозни усилия, така че да овладее опитите за протакане на делото за убийство на гарда на Братя Галеви Николай Радев – Отвертката, заяви процесуалният представител на съпругата му Милена, адвокат Красимир Аврамов. „Явиха се и тримата подсъдими – семейство Карастоянови – Владимир и синовете му Иван и Николай, както и техните адвокати. От прокуратурата поискаха свидетелите да бъдат разпитани след вещите лица, тъй като могат да възникнат въпроси. Предстои да бъдат приети и експертизите. Общо 46-има са свидетелите“, коментира адвокат Красимир Аврамов.

01-02  1410Karastoqanovi2

Братята Николай и Иван Карастоянови пред съда преди старта на процеса

Съдът обаче реши да бъде даден ход на делото и започна със събирането на гласни доказателства в рамките на съдебно-следствените действия. Влизането в съдебната палата и в залата, в което се гледаше делото, стана при засилен контрол от страна на „Съдебна охрана”. Делото бе отложено на два пъти, веднъж заради внезапната операция на Николай Карастоянов, а после заради хипертоничната криза на адвокат Марин Марковски

Според данните от обвинителния акт на 11 март 2014 година в заведение „Колата“ в Дупница умишлено е умъртвен Николай Радев, известен в града с прякора „Отвертката”. Извършителите са тримата мъже от фамилията Карастоянови – бащата и двамата му синове. Като причина за жестоката разправа била краткотрайна връзка между Николай Радев и Владимира Карастоянова, дъщеря на Николай Карастоянов, в резултат на която последвали влошени за дълго време отношения със семейството на младата жена, а във вечерта на инцидента възникнал скандал, при който Николай Радев получил прободна рана в коремната област, довела до масивна кръвозагуба, която станала причина за неговата смърт.

Spread the love