Оркестърът на Панчо Иванов весели с часове село Полена, сестри Филатови вдигнаха настроението на макс

Filed under: Благоевград |

 

85-годишната баба Мара: Иде ми и аз да скоча на хорото!

195-02-02 polena1

Десетки наблюдаваха празничната програма.

195-02-02 polena2

Извиха се кръшни хора.

Облечени в елегантни дълги сини рокли, Мария и Магдалена Филатови изпяха популярни песни и  повдигнаха настроението на макс в симитлийското село Полето.

195-02-02 polena3

Облечени в елегантни дълги сини рокли, Мария и Магдалена Филатови изпяха популярни песни.

Най-дългите и кръшни хора извиха жителите на китното селце в празничната вечер завчера. Стотици се събраха на площада в селото, за да се поздравят с „Честит празник, село“.” Като гледам хората как се веселят, иде ми и аз да скоча на хорото”, сподели 85-годишната баба Мара. Комшийката й леля Ваня пък отбеляза, че оставила готвенето и къщната работа, за да се наслади на тържеството.

Празничната програма започна още в ранния следобед, когато на площада излязоха талантливите деца на Полена и Крупник. Учениците от СУ „Св. св. Кирил и Методий” – село Крупник, възпитаниците на Неделно училище-село Полена показаха уменията си и поздравиха празнуващите. Фолклорен танцов ансамбъл „Веселие“ повиши градуса на настроението, а Мъжка фолклорна група „Изворите“ поздрави с едни от най-хубавите си песни.

Цяла вечер оркестърът на Панчо Иванов весели цялото село с много кръшни хора и любима музика, а кулминацията на вечерта бяха сестри Филатови, на чиито песни хората не седнаха и за миг. Празнична заря озари небето над Полена и зарадва малки и големи.

 

Spread the love