Пробация за земеделеца Васил от Банско, залял с нафта жена от Краище

Filed under: Банско,Разлог |

 

Обвиняемият се включва в курсове за професионална квалификация за 9 месеца

sud

28-годишният земеделец Васил Петров от Банско сключи споразумение с прокуратурата в Разлог и така си осигури по-лека присъда за това, че е заплашил с убийство и залял с нафта жена.

Васил се призна за виновен, че на 6 септември миналата година към 08,50 часа на тържището в Банско заплашил с убийство С.К. от белишкото село Краище. Жената продавала мляко и млечни продукти на пазара. Изведнъж към нея се приближил обвиняемият, който я залял със запалителна течност – нафта, разредена с вода, по главата, лицето и гърба. Банскалията държал запалка в ръката си и викал: „Ще те запаля”, „Ще те изгоря”.

Съдът прецени, че това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му, което е престъпление по Наказателния кодекс. Наложено е наказание „пробация”. Обвиняемият Васил П. трябва да се включи в курсове за професионална квалификация за срок от 9 месеца, да провежда периодични срещи с пробационен служител и да прави задължителна регистрация по настоящ адрес 2 пъти седмично за същия период от време. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Spread the love