Скандално: Софийска болница вкара разговорите с лекар в ценовата си тарифа

Filed under: България |

lekar-19

Болница въведе такса разговор с лекар анестезиолог преди операцията. За тази услуга се плащат 150 лева. Това съобщи изпълнителният директор на Изпълнителната агенция „Медицински одит“ проф. Златица Петрова по време на семинар в Стара Загора.

Тя разказа, че въпросната болница, която е една от най-големите частни и многопрофилни не само в София, но и в цялата страна, е въвела редица подобни услуги, като ги е класифицирала в своеобразни пакети. Така например една от тях е контактуване с медицинско лице по време на целия престой в лечебното заведение.

„Контактуването с медицинско лице е част от алгоритъма за добра медицинска практика, това не е VIP услуга, нито бонус“, коментира „иновативния“ начин за прибиране на пари от болните проф. Петрова пред „Монитор“.

Многопрофилна болница в София е поискала 30 000 лева дарение от близките на млад мъж в кома, за да го лекува. Това е друг случай, на който попаднали медицинските одитори по време на своята работа.

Куриозът е, че въпросното лечебно заведение, което също е частно, има договор с Националната здравноосигурителна каса, която плаща за медицинските грижи при такова състояние. Освен това се оказало, че пациентът в кома има и договор за допълнително здравно осигуряване с частен фонд.

Spread the love