„Рилски спортист“ без Денислав Вутев в битката срещу „Енисей“ във „ФИБА Европа“

Filed under: Спорт |

 

 

197-15-02-Vutev shte stiska palci..Центърът на „Рилски спортист“ Денислав Вутев отпадна от сметките на треньорското ръководство за днешния двубой срещу руския „Енисей“ от турнира „ФИБА Европа“. Мачът започва в 18,30 часа в „Арена Самоков“.

21-годишният младок е с травма в коляното, заради която пропусна и старта на сезона в Националната баскетболна лига миналата седмица.

„Проблемът с Вутев наистина е неприятен и ще трябва се справяме без него. Чака ни изключително тежък сблъсък, все пак „Енисей“ е част от ВТБ лигата. Това е клуб на съвсем друго ниво, с много силни играчи и голяма организация. Каквото зависи от нас, го изпълняваме – гледахме видео от срещите им с ЦСКА (Москва) и „Уникс“ (Казан) и донякъде сме запознати със стила им на игра. Дано само физически да издържим“, молеше се наставникът на „Рилецо“ Людмил Хаджисотиров-Удо.

Младият специалист има още един проблем на главата и той е свързан с едно от новите попълнения в тима – Еван Бруинсма. Крилото изкълчи глезен в мача срещу „Балкан“ и все още изпитва болки. Еван обаче ще трябва да стисне зъби и да помогне на съотборниците си в дуела с гостите от Русия.

„Енисей“ е отбор с много силни състезатели, но трябва да се изправяме пред всяко предизвикателство, което излиза на пътя ни“, заключи плеймейкърът на „Рилски спортист“ Келвин Паркър, който бе над всички срещу ботевградчани на старта на сезона в НБЛ и логично попадна в идеалната петица на кръга.

 

На снимката: Вутев ще стиска палци на съотборниците си от пейката.

Spread the love