Георгиева: Ще съдя всеки, който разпространява лъжи за мен

Filed under: Свят |

K.Georgieva

Кристалина Георгиева заяви, че досега се е въздържала да коментира всички ”манипулации” и ”лъжи”

Заместник-председателят на Европейската комисия Кристилина Георгиева заяви, че ще съди всеки, който разпространява лъжи за нея.

Повод за реакцията на българския еврокомисар стана публикация на изданието Foreign Policy, в което се казва, че в миналото й има „тъмни страници“, свързани с „Мултигруп“ и Държавна сигурност.

Днес Георгиева написа в профила си във Фейсбук:

„В отговор на последните атаки срещу мен трябва да кажа следното: Досега се въздържах да коментирам постоянните нападки по мой адрес въпреки многото манипулации и откровени лъжи, насочени както срещу мен, така и срещу институцията, в която работя.

Не мога обаче повече да търпя кампанията за опетняване на името ми, водена срещу мен от месеци. Търпението си има граници. Обмисляла съм да предприема правни действия, но досега се въздържах – това вече приключи. Много лъжи се тиражират по мой адрес.

Отсега нататък ще защитавам името си в съда и ще предприемам съответните правни действия спрямо всички тези, които продължават да ги разпространяват“.

Още вчера от екипа на Кристалина Георгиева в ЕК заявиха, че това са стари неверни твърдения, които с течение на времето са били оборени едно по едно, а това е пореден опит да се опетни името й.

Spread the love