Челен удар между 2 камиона окървави Кресненското дефиле, 45 минути вадиха шофьор от Пловдив от ламарините – бере душа

Filed under: Актуално от днес,Благоевград,Сандански |

Шефът на благоевградската болница д-р Огнян Митев: Другият водач от Нови хан е в стабилно състояние

198-04-01  77

Вследствие на катастрофата тирът с пловдивска регистрация бе смачкан до неузнаваемост.

198-04-01   66

Тежка катастрофа между два камиона с пловдивска и софийска регистрация затвори за часове вчера главен път Е-79 в района на Кресненското дефиле. Инцидентът стана към 6,30 ч вчера, когато на острия завой преди правия тунел двата тежкотоварни автомобила се ударили челно. По първоначална информация на полицията катастрофата станала заради движение с несъобразена с пътните условия скорост на тира с пловдивска регистрация – не успял да вземе завоя и навлязъл в насрещната лента, където се забил в товарен автомобил със софийска регистрация. От полицията не изключиха и възможността шофьорът на тира, предизвикал зверсикя сблъсък, да е бил заспал. Имената на водачите на камионите не се разкриват. При удара са пострадали и двамата водачи.

198-04-01   11

Първоначално те са транспортирани в МБАЛ – Благоевград, информираха за „Вяра” от лечебното заведение. Шефът на благоевградската болница д-р Огнян Митев конкретизира още, че шофьорът на тира от Пловдив бил в тежко състояние и с множество комбинирани травми. „Това наложи след консултация в нашата болница преместването му в столична клиника. Доколкото съм осведомен от колегите, състоянието му е тежко, надявам се да се оправи”, коментира болничният шеф. „Другият водач, който е от Нови хан, е в стабилно състояние”, уточни още д-р Огнян Митев. Така той отрече първоначалната инфорчация тежко пострадалият шофьор да е опериран в болницата на Благоевград. Очевидци на катастрофата пък разкриха, че станали неволни свидетели на това как шофьорът на тира от Пловдив седял заклещен в кабината близо час, докато на място пристигнали служители на РСПБЗН-Благоевград, които започнали да режат ламарините за да го извадят от кабината на камиона. „Беще ужасяващо.

138-01-08 mitev1

Д-р Огнян Митев

45 минути пожарникарите рязаха и разпъваха кабината на смачкания до неузнаваемост тир. Все още не се бе разсъмнало както трябва и на пътя нямаше много коли. Тези обаче, които пътувахме, спряхме и се опитвахме с каквото можем да помогнем. Спасителните екипи пристигнаха бързо, хората просто извадиха скъсмет, цяло чудо е, че оживяха”, казаха хората. Часове наред вчера заради пътния инцидент движението в посока Кресна се осъществяваше покрай катастрофиралите камиони. Пътуващите към Симитли и Благоевград пък минаваха по черния път покрай тунела. Припомняме, че на същия завой преди месец румънски тир с прасета се обърна и уби над 100 от тях, преди това друг товарен автомобил също се обърна и изсипа товара си от хартия. От полицията предупреждават водачите за повишено внимание заради хлъзгавите настилки вследствие на падналия дъжд.

Тежката катастрофа стана в късните следобедни часове вчера и край петричкото село Дрангово. Вследствие на нея челно са се ударили леки автомобили „Фиат Пунто” и „Пежо”. Двете коли са смачкани до неузнаваемост, тъй като ударът е бил челен. От пежото е извадена веднага газовата бутилка и е обезопасена. Шофьорът на пежото е млада жена, която е изпаднала в кома, настанена е в болницата в Петрич. Водачът на пунтото е петричанин, той също е транспортиран до МБАЛ „Рокфелер“.

 

 

Spread the love